Evenimentul Zilei > Sport > Un stelist din galerie, la şefia CS Dinamo!
Un stelist din galerie, la şefia CS Dinamo!

Un stelist din galerie, la şefia CS Dinamo!

După ce chestorul Marcel Popescu a ieşit la pensie, la şefia celui mai titrat club din România e favorit Mircea Copaci, un anonim „cu spate”.

După retragerea chestorului Marcel Popescu, pensionat la vârsta de 59 de ani pentru a scăpa de ghilotina restructurărilor şi a reducerilor salariale pornită în Ministerul Administraţiei şi Internelor, postul de preşedinte la CS Dinamo este râvnit de un personaj interesant. Mircea Copaci, acum vice preşedinte la Clubul Sportiv, a devenit favorit să preia comanda la cea mai galonată grupare din România. Informaţia, apărută încă din numărul de miercuri al EVZ, n-a fost deocamdată confirmată oficial, însă la Dinamo se vorbeşte despre înscăunarea lui Copaci ca despre un lucru iminent. Mai mult, cel vizat îşi face un „lobby” puternic pentru a se înscăuna cât mai repede.

„Şcolit” la marketing

Copaci nu este un nume reprezentativ pentru trupa din Şoseaua Ştefan cel Mare. El a lucrat, cu rezultate îndoielnice, ca director de marketing la FC Dinamo şi a ocupat apoi postul de vicepreşedinte la CS Dinamo, neavând nici pe departe anvergura unuia care ar urma să le dea ordine unor nume grele ale sportului dinamovist, precum Ivan Patzaichin, Marian Drăgulescu, Mihai Covaliu şi fraţii Simion (toţi, angajaţi la gruparea „roş-albilor”).

Cel mai interesant nu e CV-ul profesional al lui Copaci, ci trecutul său de „civil”, aspirantul la postul de şef în Ştefan cel Mare fiind cunoscut ca un suporter înfocat al echipei de fotbal Steaua! Copaci a fost văzut frecvent mergând la meciurile de-acasă ale „roşalbaştrilor” dotat cu accesorii specifice unui fan înflăcărat (fular şi goarnă), precum şi în deplasări, împreună sau separat de galeria formaţiei din Ghencea!

„Am jucat handbal. De plăcere”

Mircea Copaci trăieşte acum pe picior mare. Conduce maşini de lux (Audi A8, Porsche Cayenne), are proptele la „Interne”, dar a ştiut să se pună bine şi cu conducătorii de la fotbal, fiind pupila lui Ioan Becali în perioada în care fostul impresar activa ca preşedinte executiv la FC Dinamo. Copaci activează de şapte ani în cadrul clubului „roş-alb”. S-a ocupat mai întâi de secţiile de handbal şi de rugby, pentru ca, mai apoi, să sară în barca departamentului de marketing de la FC Dinamo.

„Nu e încă nimic sigur legat de numirea mea la Dinamo… Este posibil să se fi discutat la minister despre acest subiect, dar eu n-am primit vreo înştiinţare oficială”, a comentat ieri Mircea Copaci zvonurile care-l dau viitor comandant la CS Dinamo, grupare care a obţinut cele mai multe medalii olimpice pentru România în ultimii zece ani. Informaţia că a făcut parte din galeria Stelei nu e negată de Copaci: „Nici nu vreau să comentez. Nu intru în detalii”. Colac peste pupăză, Copaci se prezintă drept un fost sportiv la Dinamo! „Am făcut şi eu sport. Am jucat handbal. E adevărat, de plăcere, dar am jucat!”.

„Se face o mare greşeală!”

La Dinamo a început deja procesul de respingere a candidaturii lui Copaci, considerat doar un tânăr „pilos”, fără merite deosebite. „Avem în club oameni competenţi, precum Patzaichin, Dinu, aşa că nu trebuie să apelăm la unul precum Copaci să ne conducă. Se va face o mare greşeală dacă va veni el la club. Dinamo nu poate fi lăsat pe mâna unui copil, care are şi «bube» mari pe de-asupra! Ar trebui găsită o formulă prin care Marcel Popescu să rămână preşedinte”, s-a plâns ieri un personaj important de la Dinamo. 

"Nu vreau să comentez nimic legat de prezenţa mea în galeria Stelei. Nu intru în detalii! (…) Am făcut şi eu sport. Am jucat handbal. E adevărat, de plăcere, dar am jucat!"
Mircea Copaci candidat la postul de comandant al Clubului Sportiv Dinamo