Un român, pe lista celor mai căutaţi infractori din Chicago| VIDEO

Un român, pe lista celor mai căutaţi infractori din Chicago| VIDEO

Lucian Nanau a intrat în atenţia Biroului Federal de Investigatii, FBI, după ce a fost pus sub acuzare pentru licitatii frauduloase realizate pe internet. Daunele aduse victimelor se ridică la o valoare totală de peste 5 milioane de dolari.

FBI a eliberat ieri un comunicat de presă în cadrul căruia făcea apel la sprijinul publicului pentru a contribui la reţinerea românului. Un tribunal american a decis, în decembrie 2006, ca Lucian Nanau, de 44 de ani, alături de alte 20 de persoane, să fie condamnat.

Românul, cu domiciliul în Chicago, a fost implicat în această înşelătorie a cărei valori depăşeşte 5 milioane de dolari, conform FBI.

Licitaţii false

Ne puteți urmări și pe Google News

Clienţii diferitelor site-uri de licitaţie online erau făcuţi să creadă că au câştigat acele licitaţii. Ulterior, erau rugaţi să trimită avansul contravalorii produsului respectiv, prin serviciile Western Union, se menţionează pe blogul Rousa.blogspot.com. Banii ajungeau în contul reţelei.

În ceea ce priveşte persoanele prejudiciate, numărul acestora este de peste 2.000. Românul a folosit în trecut porecla "Scarface" şi alte două nume false "Philip Dormier" sau "Joe Mayers", relatează comunicatul FBI, preluat de blogul respectiv.

Pe lista celor mai periculoşi

Lucian Nanau a reprezentat şi subiectul unui reportaj pe postul american de televiziune, "Fox Chicago", din 19 aprilie 2009. Reporterul menţionează că dintre cele 21 de persoane care au fost arestate în acest caz, doar trei au reuşit să fugă de poliţie, printre care şi românul. Poliţia bănuieşte că se poate afla, în continuare, în Chicago. El a intrat pe lista celor mai căutaţi infractori din acest oraş.

Postul de televiziune "Fox Chicago" menţionează că românul s-ar putea ascunde, cu uşurinţă, în cadul comunităţii de români din Chicago sau în oricare alte cartiere de est-europeni.

Acesta este descris de FBI ca având aproximativ 1,83 m înălţime, 90-95 kg, păr castaniu, ochi căprui, iar pe obrazul stâng are o cicatrice de la ochi până aproape de maxilar, de unde şi porecla "Scarface".