Un nou proiect turistic al bulgarilor: alee cu statui sub apă

Un nou proiect turistic al bulgarilor: alee cu statui sub apă

Statuile unor persoane cunoscute, care, în timp, au fost date jos de pe piedestal vor deveni o nouă atracţie pentru turiştii pasionaţi de scufundări (diving), care merg în vacanţă în zona oraşului Varna, scrie Novinite.

Idea poate fi realizată chiar în această vară prin scufuncarea câtorva monumente, printre care cele ale lui Vladimir Ilici Lenin şi Georgi Dimitrov, a declarat Orlin Tsanev, reprezentantul Asociaţiei "Black Sea Dive Odessos", pentru postul de radio Darik.

Acum un an de zile, Tsanev şi-a văzut realizat un alt vis de-al său: să scufunde în apele Mării Negre avionul folosit de fostul dictator comunist, Todor Zhivkov. Avionul a devenit cea mai mare atracţie pentru scufundări la Varna şi, doar în vara anului trecut, a fost vizitat de 700 de pasionaţi de diving, cu familiile lor.

Aleea subacvatică de sculpturi va fi situată în apropiere de acest avion scufundat, lângă malul resortului Sf. Konstantin şi Elena, la 9 km la nord de Varna. Asociaţia a achiziţionat deja câteva sculpturi de la muzeele locale.

Ne puteți urmări și pe Google News

O expoziţie subacvatică mai mare, în Crimeea

Expoziţia subacvatică de la Varna nu va fi, însă, ceva unic, nici măcar în Marea Neagră. O expoziţie submarină există de-a lungul malului Crimeii şi este numită "Aleea Conducătorilor", cuprinzând statuile lui Lenin, Stalin, Brejnev, Puşkin sau Ceaikovski plus alte 50 de monumente.

În pofida faptului că o asemenea atracţie pentru pasionaţii de diving necesită aprobări de la cel puţin patru instituţii, asociaţia este decisă să pună ideea în practică. Tsanev a afirmat că are în plan să scufunde un alt vehicul de transport, mult mai impresionant decât avionul lu Zhivkov, fără să dea mai multe detalii.