Evenimentul Zilei > Actualitate > Un nou medicament minune pentru cei infectați cu coronavirus!
Un nou medicament minune pentru cei infectați cu coronavirus!

Un nou medicament minune pentru cei infectați cu coronavirus!

Coronavirusul continuă să ucidă și cum până la apariția unui vaccin mai e, toată lumea își pune speranțele în medicamentale care deja se află pe piață. După medicamentele despre care au vorbit Donald Trump și președinția franceză, acum atenția medicilor se îndreaptă spre un medicament japonez. Se numește Favipiravir, dar este mai bine cunoscut cu numele comercial de Avigan, scrie ilgiornale.it.

Acest medicament antigripal a fost dezvoltat în 2014 de grupul japonez Fujifilm Toyama Chemical (o filială a Fujifilm). Guvernul chinez, după ce eficacitatea medicamentului a fost testată pe pacienții infectați cu coronavirus, a decis să recomande utilizarea lui în tratament.

Zhang Xinmin, directorul Centrului Național Chinez pentru Dezvoltare în Biotehnologie, o structură care face parte din Ministerului Chinez al Științei, susține că Avigan „are un nivel ridicat de siguranță și este clar eficient în tratarea„ infecției cauzate de noul coronavirus.

Japonezii îl folosesc de altfel încă din februarie, iar rezultatele par încurajatoare. În China, în studiile clinice Wuhan și Shenzen, autoritățile chineze de sănătate au administrat medicamentul unui număr de 340 de pacienți infectați, obținând semnale la fel de pozitive.

 

Conform rapoartelor radiodifuzorului public japonez NHK, testele pacienților infectați cu noul coronavirus  au devenit negative în patru zile după ce au luat Avigan; o perioadă de timp mult mai scurtă decât media de 11 zile cât durează la pacienții care nu sunt tratați cu medicamentul japonez. De parcă acest lucru nu ar fi fost suficient, razele X au confirmat îmbunătățiri ale condițiilor pulmonare la aproximativ 91% dintre pacienții tratați cu Favipiravir, comparativ cu 62% dintre cei care nu au primit acest tratament.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.