Situația începe să se înrăutățească pentru miile de cetățeni ai Hong Kong-ului care protestează de mai bine de o lună pe străzile fostei colonii britanice. Furioși din cauza inițiativei legislative care va permite autorităților să-i deporteze în China pe delicvenți, aceștia se văd puși în fața amenințării supreme: intervenția armatei.

Prezent la a 92-a aniversare a Armatei de Eliberare a Poporului, Chen Daoxiang, șeful unității militare a Chinei în Hong Kong, a vorbit pentru prima dată de la izbucnirea protestelor, iar mesajul său a fost fără echivoc.

Incidentele extrem de violente au afectat prosperitatea şi stabilitatea oraşului şi au reprezentat o provocare la adresa statului de drept şi a ordinii sociale. Incidentele au ameninţat grav viaţa şi siguranţa cetăţenilor din Hong Kong. Acest lucru nu trebuie tolerat şi noi ne exprimăm condamnarea puternică”, a spus acesta.

În cadrul festivității, a fost prezentat chiar un videoclip de trei minute în care erau prezentate imagini cu armata care patrulează pe străzile pustii ale Hong Kong-ului și trage focuri de armă în ține nevăzute. La un moment dat un soldat strigă: „Toate consecinţele vi le asumaţi singuri”, în timp ce în scenele ulterioare soldaţii pot fi văzuţi escortând civili încătuşaţi.

Te-ar putea interesa și: