Un miliardar pentru Georgia

Un miliardar pentru Georgia

Cel mai bogat om din Georgia, miliardarul evreu Badri Patarkatsisvili, si-a anuntat candidatura la alegerile prezidentiale de anul viitor, relateaza "Sunday Times".

Intr-un interviu acordat publicatiei britanice, Patarkatsisvili declara ca va utiliza toate resursele de care dispune pentru a inlatura de la putere „regimul fascist” al actualului presedinte, Mihail Saakasvili. „Sloganul meu electoral va fi „Georgia fara Saakasvili este Georgia fara teroare”„, afirma magnatul, aflat acum in statiunea israeliana Eilat.

Badri Patarkatsisvili, despre care se spune ca ar avea o avere de circa noua miliarde de dolari, a facut afaceri cu oligarhul rus Boris Berezovski, face afaceri cu magnatul presei britanice Rupert Murdoch si a contribuit la ascensiunea lui Saakasvili, fiind unul dintre finantatorii „revolutiei trandafirilor” din 2003. Potrivit lui Patarkatsisvili, Saakasvili nu mai este insa politicianul de acum patru ani. „Saakasvili s-a transformat intr-un despot. Voi face tot ce imi sta in putinta pentru a scapa tara de Saakasvili prin mijloace constitutionale”, mai spune  Badri Patarkatsisvili.

Desi Patarkatsisvili a finantat protestele de saptamana trecuta, stopate de presedinte prin decretarea starii de urgenta, anuntul miliardarului a fost primit cu rezerve de opozitia georgiana. Formatiunile din coalitia antiprezidentiala nu s-au decis inca asupra unui candidat comun care sa intre in cursa electorala impotriva lui Mihail Saakasvili, iar decizia lui Patarkatsisvili le-a luat prin surprindere.

Ne puteți urmări și pe Google News