Evenimentul Zilei > Actualitate > Un medic din Bacău a fost tratat acasă de COVID-19, dar a ajuns în ultimul moment la Urgențe
Un medic din Bacău a fost tratat acasă de COVID-19, dar a ajuns în ultimul moment la Urgențe

Un medic din Bacău a fost tratat acasă de COVID-19, dar a ajuns în ultimul moment la Urgențe

Doctorul Daniel Ceucă, medic primar chirurgie și ortopedie pediatrică la Spitalul Județean de Urgență Bacău, este internat în stare gravă, la ATI.

Medicul pediatru Daniel Ceucă, în vârstă de 44 de ani, a fost testat pozitiv, fiind infectat cu noul coronavirus. În urmă cu trei zile medicul băcăuan a avut simptomele caracteristice infectării cu noul coronavirus.

Ca să nu fie internat în spital, medicul a hotărât să fie tratat acasă de către soția sa, care este de profesie, tot medic, la ATI Pediatrie din SJU Bacău.

Numai că după fiecare oră petrecută acasă, starea medicului Daniel Ceucă s-a înrăutățit vizibil.

Văzând că situația devine foarte gravă, el s-a prezentat la Urgențe.Situația s-a agravat însă în numai două zile, astfel încât chirurgul a fost adus cu ambulanța la Urgențe și internat direct la Terapie Intensivă.

„Acum este stabilizat, sperăm că o să fie bine”, a declarat managerul SJU, Adrian Popa,

Potrivit managerului Adrian Popa, în secția de Pediatrie a SJU sunt luate deja toate măsurile de protecție pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

De menționat, că medicul Daniel Ceucă nu avea și alte boli. Acesta a venit la SJU Bacău în 2009, după câțiva ani în care a lucrat în spitale din Belgia și Franța.

Reamintim, că asemenea medicului pediatru, un alt bărbat, din Suceava, a preferat să se externeze din spital pentru a fi tratat acasă. Din păcate, pacientul nu a mai putut fi salvat după ce starea lui de sănătate s-a înrăutățit brusc.

Peste 100 de băcăuani testați pozitiv cu COVID-19 în ultima perioadă au refuzat internarea. Legea privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, în contextul pandemiei coronavirus, a intrat în vigoare și prevede măsuri imediate pentru aceste cazuri, dar și pentru „contacți”, potrivit romaniatv.net

Până astăzi, 25 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 43.678 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

25.373 de pacienți au fost declarați vindecați și 3.106 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: