Miercuri, fotbalistul a participat la un miting la care au participat mii de oameni, la Rotterdam. Mitingul a fost organizat ca semn al solidarității la protestele din SUA împotriva rasismului şi a brutalităţii poliţiei.

Jucătorul în vârstă de 24 de ani va „urma un program individual de antrenament până la sfârşitul sezonului… iar starea sa de sănătate va continua să fie monitorizată de serviciile medicale ale echipei”, a spus PSV într-un comunicat publicat pe site-ul său.

Dumfries „a respectat personal toate regulile de siguranţă legate de coronavirus”, dar clubul consideră prudent „să nu-şi asume niciun risc”.

Un alt fotbalist care a informat că a participat la protestul de la Rotterdam a fost atacantul echipei Olympique Lyon, olandezul Memphis Depay.

Federaţia Olandeză de Fotbal (KNVB) a anunţat, la jumătatea lunii mai, că a pus oficial capăt sezonului 2019-2020 din această ţară, fără a desemna o campioană, decizia fiind luată în contextul pandemiei de coronavirus.

Ajax Amsterdam, la care joacă Răzvan Marin, lider în Eredivisie la egalitate de puncte cu AZ Alkmaar (dar cu golaveraj mai bun), va fi calificată în grupele viitoarei ediţii a Ligii Campionilor.

Alkmaar va avea nevoie să joace două tururi preliminare pentru a accede în grupele Ligii Campionilor.

Conform clasamentului îngheţat după etapa a 26-a (din 34), disputată pe 8 martie, Feyenoord Rotterdam, PSV Eindhoven şi Willem II Tilburg vor evolua în Europa League.

Federaţia olandeză a fost prima dintre cele afiliate la UEFA care a luat o astfel de decizie, potrivit digisport.ro