Evenimentul Zilei > International > Un jurnalist rus a MURIT într-o EXPLOZIE, după ce i-a fost amplasată o BOMBĂ sub MAŞINĂ
Un jurnalist rus a MURIT într-o EXPLOZIE, după ce i-a fost amplasată o BOMBĂ sub MAŞINĂ

Un jurnalist rus a MURIT într-o EXPLOZIE, după ce i-a fost amplasată o BOMBĂ sub MAŞINĂ

Pavel Şeremet, un cunoscut jurnalist rus, a murit astăzi, după ce a explodat o bombă care era plasată sub maşina în care se afla, pe o stradă din centrul Kievului.

Potrivit Agerpres, explozia a avut loc în această dimineaţă, în timp ce jurnalistul se îndrepta către postul de radio Vesti, unde era moderatorul unei emisiuni. 

Maşina în care se afla Şeremet este a soţiei acestuia, Alena Pritula, redactorul şef al publicaţiei Ukrainska Pravda. În momentul accidentului, aceasta nu se afla în autovehicul.

Pompierii au ajuns imediat la faţa locului şi au stins incendiul provocat în urma exploziei, care ar fi provocat o groapă cu diametrul de 50 de cm în asfalt. 

Potrivit oficialilor ucrainieni, un dispozitiv exploziv ar fi fost amplasat sub maşină, dar nu s-a prezentat încă nicio versiune oficială a cauzelor acestei explozii. 

Atât preţedintele, Petro Poroşenko, cât şi premierul ucrainian, Volodimir Groisman, au transmis mesaje emoţionante în urma acestei tragedii. Preşedintele a asigurat că cei vinovaţi vor fi pedepsiţi. 

La locul tragediei a fost prezentă şi şefa poliţiei ucrainene, Hatia Dekanoidze, o apropiată a jurnalistului. 

"Pavel Șeremet a fost un bun prieten al meu. El este primul jurnalist căruia i-am acordat un interviu. A fost un jurnalist foarte bun, așa că pentru mine este o chestiune de onoare să aflu cine l-a ucis", a transmis Dekanoidze, potrivit publicaţiilor locale. 

O anchetă a fost deschisă de procurori şi este în desfăşurare pentru a găsi vinovaţii.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: