Un hobby neobișnuit. Greu de crezut așa ceva. Burtă să ai

Un hobby neobișnuit. Greu de crezut așa ceva. Burtă să ai

În mod normal, gurmanzii preferă să revină în localurile care i-au fascinat cu cele mai delicioase reţete.

Nu este, însă, şi cazul unui american cu origini chinezeşti, care a devenit renumit, după ce a dezvăluit lumii întregi că este în realitate un vizitator de restaurante.

Hobby-ul lui merită să fie luat în serios, deoarece pe listă se află peste şapte mii de denumiri de localuri în care a luat masa, bineînţeles, toate cu specific asiatic şi toate - de peste ocean.

Avocat de meserie, David Chan este, de fapt, un chinez atipic. Bărbatul nu vorbeşte limba chineză şi nici nu ştie cum să folosească tradiţionalele beţişoare. Asta pentru că s-a născut în Statele Unite, după ce familia sa a emigrat.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Când eram copil, uram mâncărurile tradiţionale chinezeşti, fiindcă părinţii mei au fost născuţi în SUA şi erau suficient de americanizaţi. Timp de câţiva ani, singurul preparat asiatic pe care îl mâncam era orezul cu sos de soia", a povestit pasionatul de culinărie, David Chan.

Ei bine, pentru a recupera perioada în care i-a fost interzis să aibă o alimentaţie variată, David a început să meargă în toate restaurantele unde se găteşte conform bucătăriei asiatice. Face asta de câteva decenii, timp în care a reuşit să guste tot felul de mâncăruri. Preparatele sale favorite sunt, însă, cele de la „Dragon Beaux” din San Francisco. Asta deşi recunoaşte că reţetele sunt mult mai delicioase în Los Angeles sau New York.

„Am mâncat în peste 7.440 de restaurante cu specific chinezesc. Acum 30 de ani, aveam vizitate în jur de cinci sute de localuri şi am zis că ar trebui să ţin evidenţa, pentru a nu merge de două ori în aceeaşi unitate”, a spus pasionatul de culinărie, David Chan.

Pentru a contoriza restaurantele, bărbatul a realizat un document amplu în care povesteşte pe scurt despre fiecare dintre ele.

„Un alt scop a fost de a colecţiona câte ceva din restaurantele pe care le vizitam. Preferam să iau cărţile de vizită, dar, aşa cum multe localuri nu dispuneau de ele, am optat pentru meniuri”, a menţionat pasionatul de culinărie, David Chan.

David Chan nu se opreşte aici. Visul său este de a ajunge la zece mii de localuri chinezeşti vizitate.