Evenimentul Zilei > Actualitate > Un francez a bătut recordul legendarului Serghei Bubka, record vechi de peste 20 de ani! | FOTO şi VIDEO
Un francez a bătut recordul legendarului Serghei Bubka, record vechi de peste 20 de ani! | FOTO şi VIDEO

Un francez a bătut recordul legendarului Serghei Bubka, record vechi de peste 20 de ani! | FOTO şi VIDEO

Atletul francez Renaud Lavillenie, 27 de ani, a intrat în istorie. Lavillenie a stabilit un nou record la săritura cu prăjina, 6,16 m, „bătând” performanţa „cosmică” realizată de legendarul Serghei Bubka în 1993.

Uluitoarea performanţă a francezului Renaud Lavillenie a fost reuşită la o reuniune atletică ce a avut loc în Ucraina, la Doneţk, chiar sub privirile ucraineanului Serghei Bubka!

Lavillenie, multiplu medaliat european, mondial şi olimpic, a anunţat încă de la începtul anului că e în stare să bată recordul lui Serghei Bubka.

Recordul mondial a fost doborât după prima săritură. Renaud Lavillenie a mai încercat o dată, dar a fost aproape de o accidentare gravă, după ce a ratat săritura.

Prezent în sală, Serghei Bubka a aplaudat performanţa lui Renaud Lavillenie, după care a ţinut să-l felicite pe francez.

"Este incredibil! Nu am folosit niciodată prăjina pentru 6,16 metri. La prima mea tentativă speram să reuşesc o săritură cât mai bună. Am cerut 6,16 pentru că acesta este cel mai bun loc pentru a bate recordul lui Serghei Bubka", a declarat Renaud Lavillenie.
<iframe src="//www.youtube.com/embed/5WXqw4vmwzk" frameborder="0" height="315" width="560"></iframe>

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News