Un copil din "Vagabondul milionar", fără adăpost

Un copil din "Vagabondul milionar", fără adăpost

Autorităţile din Mumbai au demolat adăpostul unuia dintre copiii care au apărut în filmul de Oscar "Vagabondul milionar", anunţă BBC.

Potrivit martorilor, poliţiştii l-au lovit pe Azharuddin Mohammed Ismail, care interpretează rolul copilului Salim - fratele lui Jamal,  înainte de a-l obliga să iasă din locuinţă. Adăpostul ar fi fost amplasat, susţin autorităţile, pe terenul guvernului, acolo unde ar fi trebuit să fie o grădină publică.

Familia băiatului a trăit într-un adăpost improvizat din folie şi bambus, într-o mahala din Mumbai.

Potrivit mamei acestuia, autorităţile nu le-au oferit nicio alternativă de cazare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Acesta este cel mai recent episod prezentat de presa internaţională care reflectă realitatea dură din mahalalele indiene.

La sfârşitul lunii aprilie, reporteri ai publicaţiei "News of the world" au relatat că  fetiţa de nouă ani care a interpretat-o pe Latika în filmul de Oscar "Vagabondul milionar" a fost scoasă la vânzare de tatăl ei pentru suma de 400.000 de dolari.

Presa a mai vorbit şi despre sumele mici de bani primite de copiii indieni pentru prestaţia lor din film.  Azharuddin Ismail şi Rubina Ali (rolul tinerei Latika - iubita personajului principal) au fost plătiţi cu doar 2.000, respectiv 800 de euro pentru o lună de filmări.

Regizorul Danny Boyle şi producătorul Christian Colson au replicat, însă, că au înfiinţat fonduri fiduciare pentru Rubina şi Azharuddin, din care vor fi plătite cheltuielile de şcolarizare, urgenţele medicale şi "cheltuielile de bază ale vieţii".