Evenimentul Zilei > Social > Un celebru bucătar a oferit gospodinelor un nou truc. Cum poți avea grijă de alimentele din bucătărie
Un celebru bucătar a oferit gospodinelor un nou truc. Cum poți avea grijă de alimentele din bucătărie

Un celebru bucătar a oferit gospodinelor un nou truc. Cum poți avea grijă de alimentele din bucătărie

Celebrul bucătar britanic, Jamie Oliver este cunoscut pentru trucurile care au dat roade în bucătăria tuturor gospodinelor. Acesta a dezvăluit un nou secret și a explicat de ce se pune sare în sticla de lapte.

Jamie Oliver a dezvăluit cum poți să păstrezi pâinea cât mai mult timp. Secretul este să o pui într-o pungă de hârtie, alături de țelină proaspătă.

Dacă ai făcut un sos și a ieșit cu prea multa grăsime, celebrul bucătar a transmis că poți pune un cub de gheață, iar grăsimea se va strânge în jurul lui. Grăsimea se poate lua cu ajutorul unei spatule.

Trucurile minune

Acesta a dezvăluit și cum poți să salvezi preparatul dacă ai folosit prea multă sare.Se pune în cratiță un cartof curățat de coajă, care trebuie păstrat timp de 20 de minute pentru a absorbi excesul de sare.

Un alt secret este că apa caldă te ajută să termini preparatul mai repede, în timp ce apa rece încetinește procesul de fierbere.

O problemă cu care multe persoane se confruntă în bucătărie este orezul lipit de bol.Trucul este să așezi peste orez, felii de pâine și ținute acolo 10 minute, până când absorb tot mirosul neplăcut.

Pentru a păstra laptele mai mult timp în frigider, se adaugă sare în sticlă, imediat după ce o deschizi. Un alt sfat este ca roșiile și citricele să nu fie ținute în frigider pentru că își pierd aroma și culoarea la temperaturi scăzute.
Secretul unei salate reușite este alegerea condimentelor. Ceapa, usturoiul, sarea de mare, uleiul de măsline, piperul proaspăt măcinat, oregano sau busuiocul sunt doar câteva din alimentele care te fac să te lingi pe degete.

Cum poți prepara peștele și salata?

Jamie Oliver a povestit că salatele coapte sau calde sunt o alegere foarte sațioasă și gustoasă. Se taie leguma aleasă bucățele și se pune la cuptor sau pe grătar lângă busuioc. Acestea se presară cu ierburi aromatice și se dă toată compoziția la cuptor, pentru câteva minute.

Somonul este cea mai bună alegere când vine vorba de pește. Acesta este foarte gras și se lasă 4 minute pe grătar.Se ţine la foc mediu, fără să-l întoarceţi, şi alte 3 minute pe partea cu carnea, explică Jamie Oliver, potrivit Antena 3.