Evenimentul Zilei > Justitie > Un băiat de 14 ani a murit încercând să scape de tatăl său care era înarmat cu un pistol
Un băiat de 14 ani a murit încercând să scape de tatăl său care era înarmat cu un pistol

Un băiat de 14 ani a murit încercând să scape de tatăl său care era înarmat cu un pistol

O ceartă între părinți a condus la o tragedie în familia lui Ciprian Constantin Mardar, liderul PMP Târgu Neamț. Fiul politicianului a murit după ce a căzut de la mansarda vilei în care locuia, încercând să scape de furia tatălui

Elev de nota 10 în clasa a IX-a la Liceul Economic „Vasile Conta”, din Târgu Neamț, Bogdan Mardar, un băiat în vârstă de numai 14 ani, și-a găsit sfârșitul în noaptea de 26 spre 27 ianuarie, după ce a căzut de pe acoperișul vilei în care locuia. Tragedia a avut loc în timpul unui conflict între tatăl său, Ciprian Constantin Mardar, liderul PMP Târgu Neamț, și mama sa vitregă, Maria Mardar. Bogdan era fiul din prima căsătorie a politicianului. Ciprian Mardar se recăsătorise cu Maria, împreună cu care avea o fetiță. Liderul PMP Târgu Neamț divorțase și de a doua nevastă, dar continuau să trăiască sub același acoperiș în Satul Nou, o localitate din apropierea orașului Târgu Neamț, județul Neamț.

Și-a strâns nevasta de gât

Din datele furnizate de anchetatori reiese că Ciprian Mardar a venit acasă în jurul orei 2.00. Scandalul ar fi izbucnit, dintr- un motiv banal: bărbatul a aprins becul, iar femeia i-a reproșat că-l va trezi pe Bogdan, care urma să meargă la școală. „Bărbatul a spus că face el ordine în casă să arate cine este, și-a lovit fosta soție, a strânso de gât, apoi a scos pistolul, cu bile de cauciuc, și a tras prin casă de vreo patru ori”, a declarat procurorul Stelian Olteanu, de la Parchetul Neamț.

A murit după ce a venit poliția

Trezit, brusc, de ceartă, Bogdan a sunat la 112. Când a venit patrula de poliție, părinții săi au ieșit la poartă și, amândoi, au spus că problema s-a rezolvat. Imediat după ce au plecat polițiștii, Ciprian Mardar i-a cerut socoteală băiatului, pe motiv că a sunat la poliție și-l face de râs în oraș. De frică, Bogdan s-a refugiat într-un birou, la mansardă, unde a încuiat ușa. Tatăl, băut fiind, a forțat ușa biroului. Băiatul s-a urcat pe un scaun, a deschis fereastra și a ieșit pe acoperiș. De acolo, Bogdan a alunecat și s-a prăbușit în gol. „Am găsit urme pe perete cum s-a cățărat să poată ieși pe fereastră, a închiso după el, dar a căzut de pe acoperiș pe o alee din beton, de la intrarea în garaj”, a mai precizat procurorul Olteanu.

Răni prea grave

O ambulanța l-a preluat pe Bogdan Mardar, la scurt timp după căderea de la înălțime. La ora 3.30 a fost transportat la Spitalul Târgu Neamț, de unde a fost transferat, de urgență, la Piatra Neamț. Medicii au stabilit că Bogdan a suferit un traumatism prin cadere de la înălțime: „Șoc hemoragic în observație, ruptura hepatică”. A fost supus unei intervenții chirurgicale, dar, din păcate, n-a mai trăit decât câteva ore. Poliția și Parchetul Neamț instrumentează, acum, un dosar penal pentru omor. Din cercetări a reieșit că în familia Mardar au avut loc mai multe scandaluri care au culminat cu tragedia în care și-a pierdut viața Bogdan.