Gabriel Niţuică era gestionar la una dintre agenţiile loto din cartierul Craioviţa Nouă, situată în zona Big Nou, şi este acuzat că a sustras 340.000 de lei din încasările agenţiei unde lucra. Craioveanul este cercetat de poliţiştii de la Serviciul de Investigarea Fraudelor Dolj, care s-au sesizat după ce agenţia unde lucra a fost închisă.

Anchetatorii au stabilit, în urma cercetărilor, că Gabriel Niţuică a săvârşit mai multe infracţiuni. Pe de o parte, gestionarul juca la Loto fără să aibă acest drept şi fără să achite contravaloarea biletelor folosite, iar pe de altă parte, Niţuică nici nu depunea în vistieria Loteriei Naţionale banii plătiţi de jucători pentru biletele cumpărate de la agenţia sa. Dosarul cu numele lui Gabriel Niţuică a fost trimis ieri la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, cu propunere de trimitere în judecată pentru infracţiunea de delapidare.
 
„În sarcina acestuia s-a reţinut că, în perioada octombrienoiembrie 2007, în baza unui contract de mandat care îi atribuia calitatea de gestionar, a prejudiciat Compania Naţională Loteria Română, sucursala zonală Craiova, cu suma de 337.590 lei. Gabriel Niţuică a participat neautorizat la jocurile de noroc şi nu a depus sumele reprezentând contravaloarea produselor loteristice comercializate“, a declarat subcomisarul Stanca Giucă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj.

340.000 de lei este suma sustrasă de Gabriel Niţuică din încasările agenţiei loto