Un adolescent cu dizabilităţi a primit o mână bionică de la Mercedes

Un adolescent cu dizabilităţi a primit o mână bionică de la Mercedes

Un adolescent britanic în vârstă de 14 ani, Matthew James, fan al competiţiilor de Formula 1, care s-a născut fără mâna stângă, a fost ajutat de compania Mercedes să îşi achiziţioneze o mână bionică.

Adolescentul i-a scris lui Ross Brawn, directorul echipei de Formula 1 GP Petronas, cerându-i suma de 35.000 de lire pentru a putea plăti mâna artificială de ultimă generaţie, scrie publicaţia britanică Daily Mail. În schimb, le-a propus celor de la Mercedes postarea logoului companiei pe mâna ce urma a fi construită, în acelaşi mod ca şi în cazul reclamelor de pe maşinile de Formula 1.

Poate desena şi îşi poate lega şireturile cu mâna de ultimă generaţie

Impresionaţi de scrisoarea băiatului, reprezentanţii companiei au fost de acord să îl ajute să strângă banii de care avea nevoie. De asemenea, ei s-au aliat cu specialiştii de la Touch Bionic pentru a crea o mână i-LIMB Pulse personalizată, ce beneficiază de cea mai avansată tehnologie în domeniu. Membrul este suficient de puternic pentru a susţine greutăţi considerabile, dar şi suficient de mobil pentru ca Matthew să poată desena cu creionul, să îşi lege şireturile sau să prindă o minge. Cum funcţionează mâna bionică 1 (foto). Mâna este realizată dintr-un plastic de calitate superioară, cu o manşetă din silicon negru. 2 (foto). Degetele sunt acţionate cu ajutorul unor motoare individuale, pentru a se putrea mişca independent. 3 (foto). Degetele sunt controlate de un mini-computer localizat în palmă. 4 (foto). Micul computer primeşte informaţii de la la doi electrozi implantaţi în manşetă care detectează impulsurile nervoase ale muşchilor mâinii lui Matthew. 5 (foto). Membrul artificial este dotat cu tehnologie bluethooth care îi permite băiatului să se conecteze la un computer şi să monitorizeze viteza şi forţa propriilor mişcări.

Ne puteți urmări și pe Google News