Ultra-portabilul de la Sony care se bate cu MacBook Air

Ultra-portabilul de la Sony care se bate cu MacBook Air

În seria S de la Sony sunt cuprinse unele dintre cele mai perfomante ultra-portabile existente în magazinele româneşti. Am luat în teste seria modelul VPC-SB1V9E. Are un procesor Intel Core i5 de 2,3 GHz, 4GB DDR 3 memorie RAM şi o capacitate de stocare de 500 GB. Display-ul e de 13,3 inci, iar laptopul are şi o conectivitate HDMI.

Cântăreşte 1,7 kg, destul de uşor dacă ai nevoie să-l iei toată ziua după tine. În plus, îţi oferă destul de multă mobilitate, poţi să-l ţii timp îndelungat în braţe şi să-l mişti repede dintr-o parte în cealaltă atunci când amorţeşti. Carcasa exterioară e mată, nu rămân urme pe ea şi e rezistentă la zgârâieturi. Interiorul e din aluminiu. Între butoanele touchpadului, cei de la Sony au pus mic scaner a amprentei tale digitale, care poate ţine loc de parole de securitate care să nu-ţi mai încarce memoria.

Tastă pentru diagnostic

Dotările tehnice îl ajută să se mişte repede, iar cu timpul, dacă ai şi un mouse conectat, vei fi tentat să crezi că eşti în faţa unui PC. În partea dreaptă, sus, sunt tastele Web şi Assist. Prima e pentru internet, cea de-a doua te ajută să dai diagnostice pentru diferite probleme ale laptopului şi să-i îmbunătăţeşti performanţele.

Ne puteți urmări și pe Google News

Tasta Vaio te duce instant în locul în care îţi ţii muzica, filmele şi fotografiile. Modelul celor de la Sony ar concura cu MacBook Air de la Apple şi seria 9 de la Samsung. Preţul este de aproximativ 4.800 de lei.

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/dsc7S1ydeLQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>