Din raţiuni de securitate naţională, la sfârşitul lunii august, Curtea de Apel Bucureşti, a dispus, la solicitarea SRI, expulzarea mai multor cetăţenidin Libia, Siria şi Fâşia Gaza. Procurorul general al României din acea vreme, Laura Codruţa Kovesi, declara: "SRI ne-a trimis o sesizare cu privire la acest grup, sunt persoane care provin din Libia, Siria şi Fâşia Gaza. Au solicitat azil politic, dar s-a constatat că aveau legături cu organizaţia Hamas. A mai fost declarat ca indezirabil şi un pakistanez".
Curtea de Apel Bucureşti i-a declarat indezirabili pe o perioadă de 15 ani pe cei opt etnici palestinieni prezentaţi de SRI.
Al Younes Ali
Traboulssi Khaled (alias Khaled Megdag Traboulssi)
Mohamed Fadi (alias Mohamed Fadi Husein)
Salem Ahmed
Salem Ali
Al Heiby Ziad,
Al Heiby Mahmoud
Abushagra Mohammed.
Judecătorii au dispus luarea în custodie publică a străinilor până la îndepărtarea de pe teritoriul României în temeiul art. 97 alin. (3) OUG nr. 194/2002.Decizia este cu drept de recurs în termen de 10 zile de la comunicare, termen care a expirat în data de 4 octombrie. În comunicatul emis de Parchetul Curţii de Apel Bucureşti, procurorii au precizat: "În concret, în perioada aprilie-august 2012 persoanele respective au urmărit verificarea posibilităţilor de costituire pe teritoriul României a unei eventuale structuri de sprijin pentru activităţi de migraţie ilegală ce puteau fi accesate de membrii unor organizaţii teroriste active la nivel intenaţional".