Evenimentul Zilei > International > Ultimele PLANURI ale Rusiei. „Va urma în scurt timp o OFENSIVĂ”
Ultimele PLANURI ale Rusiei. „Va urma în scurt timp o OFENSIVĂ”

Ultimele PLANURI ale Rusiei. „Va urma în scurt timp o OFENSIVĂ”

Sute de militari iranieni au sosit în Siria în ultimele zece zile pentru a se alătura într-o ofensivă terestră majoră, armatei siriene şi militanţiilor Hezbollah.

Aceşţia vor avea sprijinul aerian al Rusiei.

Informaţiile au fost dezvăluite de surse libaneze.

„Avangarda forţelor terestre iraniene a ajuns deja în Siria, soldaţii şi ofiţerii au venit special pentru această luptă. Nu sunt doar instructori, este vorba de sute de militari care au echipamente moderne şi armament. Vor urma alţii”, a spus un oficial libanez, citat de Reuters.

Rusia a iniţiat miercuri raiduri aeriene în Siria, ce vizau, oficial, reţeaua teroristă Stat Islamic, însă aviaţia militară rusă a atacat poziţii insurgente. Aceste acţiuni au atras nemulţumirea Statelor Unite şi a altor ţări occidentale, care oferă susţinere opoziţiei siriene.

Raidurile aeriene ruse vor fi urmate în scurt timp de o ofensivă a armatei siriene şi a aliaţilor, conform unui alt oficial militar libanez.

De asemenea, o altă sursă a declarat că ofensiva va avea obiectul capturării zonelor ocupate de insurgenţii care luptă împotriva regimului Bashar al-Assad.

Iranul şi mişcarea şiită libaneză Hezbollah sunt principalii aliaţi regionali ai Administraţiei Bashar al-Assad.

Din martie 2011, Siria se confruntă cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic.

Bilanţul conflictului depăşeşte 250.000 de morţi