Deoarece Ponta nu mai vrea să sprijine investirea noului guvern, vor fi demarate discuţii individuale şi cu parlamentarii de la Pro România pentru a-i convinge să asigure cvorumul de şedinţă.

„V-am spus că suntem în discuţii individuale cu peste 25 de parlamentari (de la PSD şi neafiliaţi politic – n.r.). Sigur că acum, fiind în situaţia în care Victor Ponta a anunţat că nu sprijină învestirea Cabinetului, evident vom discuta individual şi cu parlamentarii de la Pro România, pentru a fi prezenţi şi pentru a participa la asigurarea cvorumului. Suntem în discuţii continue şi sunt la fel de încrezător că vor exista mulţi parlamentari care să susţină guvernul. Au şi fost date declaraţii din partea unor parlamentari independenţi, din partea unor parlamentari, inclusiv PSD, prin care s-a anunţat intenţia de a susţine învestirea guvernului”, a afirmat Orban la sediul central al PNL.

Orban a mai spus că parlamentarii care votează învestirea noului Cabinet „servesc un interes fundamental pentru România”, şi anume interesul de a avea un guvern care să rezolve „gravele probleme” cu care se confruntă ţara, potrivit g4media.ro