Antonescu: Ponta să decidă până LUNI dacă mai vrea guvern cu PNL

Antonescu: Ponta să decidă până LUNI dacă mai vrea guvern cu PNL

Aflat în străinătate, Crin Antonescu, i-a transmis premierului Victor Ponta să se decidă până luni dacă vrea în continuare să aibă un guvern alături de PNL.

"Domnul Ponta până luni trebuie să ia o decizie, vrea să facă guvernul în continuare cu noi, bine, vrea să aibă singur un guvern cu de-alde Daniel Constantin, să pună condiţii, să dea ordine, să facă tumbe, ne spune, punem capăt acestui guvern", a spus Crin Antonescu, potrivit Hotnews. În caz contrar, "rupem frumuşel" actualul guvern, "domnul Ponta demisionează, după aceea îşi strânge oştirile, se duce la Cotroceni, îşi ia alt mandat", a explicat Antonescu. Acesta a spus că actuala criză din USL a pornit la "condiţia pusă de Ponta să acceptăm încă un vicepremier dacă vrem să ne schimbăm pe locurile noastre oameni". "Cine crede că  Voiculescu m-a pus pe mine președinte al Senatului? Ei au de ales între Voiculescu și Iohannis", a spus Crin Antonescu. Voiculescu: USL nu se va rupe Într-un mesaj video, liderul fondator al PC, Dan Voiculescu a anunțat că USL nu se va rupe, deși "a avut frământări" legate de acest subiect toată săptămâna. Cu puțin timp înainte însă, preşedintele PC, Daniel Constantin, a făcut public textul acordului semnat în martie 2012 împreună cu Victor Ponta şi Crin Antonescu, potrivit căruia, după alegerile parlamentare, nominalizarea USL pentru funcţia de preşedinte al Senatului revenea PC.

Ponta zice că și el că vrea pace Aseară, liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, i-a amenințat pe liberali că, dacă nu vor accepta ca și PC să dețină o funcție de vicepremier, ar putea rămâne fără funcția de președinte a Senatului, deținută de Crin Antonescu. Astăzi, Victor Ponta a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, că socrul său a greșit când a declarat că majoritatea USD din Parlament îl poate înlocui pe Antonescu din fruntea Senatului. "PSD întotdeauna şi-a respectat angajamentele. Funcţia de preşedinte al Senatului aparţine Alianței de Centru Dreapta PNL-PC şi PSD nu va lua niciodată o funcţie care nu-i aparţine în mod legitim. Da, cred că a fost doar un răspuns la o anumită tensiune şi pot să vă spun că nu, PSD nu ia niciodată o funcţie care nu-i aparţine", a mai spus Ponta. Întrebat cum se poate ieşi din blocaj din moment ce atât el, cât şi Klaus Iohannis, se menţin pe poziţii ferme, premierul a răspuns: "Simplu: eu discut cu domnul Antonescu". CITIȚI ȘI:
  • Dan Voiculescu: "Am avut frământări, acum m-am liniștit. USL nu se va rupe" | VIDEO
  • PC atacă scaunul lui Antonescu. Constantin face public un acord prin care președinția Senatului revenea PC 
  • Ponta mimează pacea în USL: Ilie Sârbu a greșit când a vorbit despre schimbarea lui Antonescu de la Senat
  • Tata-socru intervine. Sârbu îi zgâlţâie scaunul lui Antonescu
  • Victor Ponta: Doresc continuarea guvernării în formula USL
  • PSD are de ales: NEAMȚUL lui CRIN sau OMUL lui FELIX. Antonescu, atac dur: ”Guvernul nu e moșia lui Ponta”

.

Ne puteți urmări și pe Google News