UPDATE. Elevul înjunghiat în inimă abia ieşise de la Bac. La scenă au asistat şi profesorii

UPDATE. Elevul înjunghiat în inimă abia ieşise de la Bac. La scenă au asistat şi profesorii

Doi elevi din Solca, judeţul Suceava, s-au luat la bătaie, iar unul a scos un cuţit. Agresorul are 17 ani, fugind de la locul faptei. Victima a intrat urgent în operaţie.

UPDATE. Dumitru Coturbaş, în vârstă de 19 ani, elevul înjunghiat în zona inimii de un coleg de liceu, ieşise de câteva minute de la testarea de competenţe lingvistice la limba engleză când a avut loc agresiunea.

Tentativa de omor calificat s-a petrecut chiar în faţa şcolii şi, potrivit martorilor, de faţă erau mai mulţi elevi şi profesori. Agresorul, Daniel Ieţcu, 17 ani, elev în clasa a X-a la aceeaşi unitate de învăţământ, a fugit, însă a fost reţinut ulterior de poliţie.

Cu puţin timp în urmă a fost prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. Greu de înţeles este şi reacţia autorităţilor, care nu au suflat o vorbă despre incident. Abia după 24 de ore, după ce ziariştii locali au început să pună întrebări, Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava a remis un comunicat de presă în care a prezentat sec evenimentul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Tentativa de omor a elevului care ieşise de la bacalaureat era ştiută şi de conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, însă nici aici mai-marii instituţiei nu au suflat nici o vorbă. Nici Biroul de Presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava nu s-a sinchisit să transmită vreun comunicat legat de agresiunea între elevi, la Grupul Şcolar "Tomşa Vodă" din Solca, cu atât mai mult cu cât era vorba de o tentativă de omor calificat.

Elevul înjunghiat se află în spitalul din Rădăuţi şi va da restul testărilor din cadrul bacalaureatului în salonul în care este internat. 

A avut intenţia de a-i da o lovitură mortală

Doi elevi de la Grupul Şcolar "Tomşa Vodă" s-au luat la bătaie chiar în faţa unităţii de învăţământ, agresiunea transformându-se într-o tentativă de omor, după ce unul dintre ei a scos un cuţit şi l-a înjunghiat pe celălalt. 

Toată povestea s-a întâmplat, ieri, în jurul orei 11:00, însă poliţia a anunţat evenimentul după 24 de ore, după ce mass-media a aflat de eveniment.

Victima, Dumitru Coturbaş, în vârstă de 19 ani, din oraşul Solca, se afla pe trotuarul din faţa liceului şi, pe fondul unui conflict spontan, a fost lovit cu un cuţit în zona toracică de către Daniel Iecţu, de 17 ani, din comuna Poieni Solca, elev la aceeaşi şcoală.

Minorul a fugit apoi de la locul agresiunii, fiind depistat ulterior. Elevul de 19 ani a fost transportat de urgenţă la spital, fiind diagnosticat cu plagă înjunghiată hemitorace stâng în dreptul inimii, fiind introdus în sala de operaţie.

"Concluziile preliminarii ale examinării medico-legale atestă primejdia directă şi imediată asupra vieţii victimei", se arată într-un comunicat remis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, precizându-se că cercetările au fost preluate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava pentru comiterea tentativei la infracţiunea de omor calificat.

Adolescentul în vârstă de 17 ani a fost reţinut şi urma să fie dus în faţa judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.