Ultima fiţă a modei! Ariciul pitic african cu burta albă

Ultima fiţă a modei! Ariciul pitic african cu burta albă

S-au purtat căţeii, dulăii, ţestoasele, chinchilele, şerpii, pisicile şi, dacă e să ne luăm după Cătălin Botezatu, dihorii. Anul ăsta e rândul aricilor!

Vedeta târgului de animale de companie, hrană specifică, medicamente de uz veterinar şi accesorii Petexpo 2012, desfăşurat la Romexpo, în Capitală, a fost un biet arici. Evenimentul, mai degrabă sărăcăcios în oferta de pet-uri, n-a mai avut expuse, ca în anii precedenţi, prea multe animale exotice. Majoritatea standurilor erau ocupate de distribuitori de hrană pentru animale. Am numărat doar vreo şase standuri unde se găseau la vânzare animale de companie şi cam tot atâtea ocupate de ONG-uri care ofereau gratuit, spre adopţie, câini maidanezi şi pisici vagaboande.

Aglomeraţia cea mai mare au avut-o, ca de obicei, standurile unde se aflau "încarceraţi" în cuşti, alături de chinchille, iepuraşi şi porcuşori de Guineea.

Purceluşii erau din rase diferite: Coromet - cu părul scurt, Sheltie - cu"plete", Peruan sau Abessynian. Preţul era unic: o sută de lei bucata. Chinchillele se vindeau cu 150 de lei, iar iepurii pitici din rasele Hototşi, Agouti şi Berbec făceau concurenţă purceluşilor cu acelaşi preţ de achiziţie. Târgul a mers prost pentru Micloş Bota, expozant din Cluj Napoca: "În trei zile de târg am vândut doar patru porcuşori şi, surprinzător, trei arici!". Dintre câinii expuşi cel mai scump a fost un bulldog francez bej, care s-a vândut cu 700 de euro: "Am dat vreo zece căţei şi mai am unul singur, alb-negru, care costă numai 400. Cei bej sunt cei mai scumpi. Dar cei mai căutaţi au fost Yorkshire Terrier. Ăştia se vând cu 350 de euro bucata. Am dat 20 şi mai am vreo trei... Anul ăsta e cerere pentru câini de talie mică!". Un singur stand avea acvarii şi peşti. Cei mai vânduţi erau aşa-numiţii "Guri", peştişori mici, de un centimetru, şi viu coloraţi. Se vindeau cu cinci lei bucata şi lumea lua cel puţin zece deodată.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cel mai scump era un Pomacantus imperator de 400 de lei, urmat de un peşte "chirurg" - Flavescens, care îţi scotea din buzunar între 100 şi 200 de lei. Păsăretul era prezent prin vreo zece rase de porumbei.

"Am dat opt perechi de Strassel roman cu 100 de lei perechea şi tot atâţia Cauchois. Acum se înmulţesc şi urmează năpârlirea. Nu-i o perioadă bună! Am şi de carne, Mandain, după eviscerare, rămâne un kil!", spune Gheorghe Voicu, columbofil din Bucureşti. Buldogul francez a rămas printre cele mai căutate animale de companie. Simpatic, nu? La Petexpo a fost expusă şi o capră. Nu era de vânzare, spre dezamăgirea copiilor şi bucuria adulţilor

250 de lei costă un arici pitic african cu burtă albă. Deşi are ţepi, sigur nu vă luaţi "ţeapă"! Animăluţul face toţi banii Citiţi şi:

  • Cât costă să-ţi faci un prieten