UE ne lasa zaharul in vin

UE ne lasa zaharul in vin

Comisarul pentru agricultura, Mariann Fischer Boel, a renuntat la propunerea de interzicere a folosirii zaharului in productia de vinuri, a anuntat Agentia Reuters.

Decizia a fost luata in cadrul procesului de reformare a sectorului viti-vinicol din Uniunea Europeana, in urma presiunilor facute de o serie de state membre - printre care Germania, Austria, Ungaria si Romania - unde, in anii nefavorabili, strugurii nu au destul zahar pentru a asigura fermentatia alcoolica.

„Acesta a fost un obiectiv secundar al negocierilor noastre. Cea mai mare victorie ar fi majorarea bugetului pentru reconversia viilor hibride (defrisarea suprafetelor plantate cu hibrizi si replantarea lor cu soiuri nobile)”, ne-a declarat directorul executiv al Patronatului National al Viei si Vinului (PNVV), Ovidiu Gheorghe.

Romania are nevoie de un buget de 35 de milioane de euro pentru reconversia de anul viitor, dar are la dispozitie un buget de doar 23 de milioane de euro.

Ne puteți urmări și pe Google News