La momentele de amuzament ale deplasării în Deltă au asistat zâmbind binevoitor primarul Aurel Dimitriu, PDL-ist şi el, localnici, o fată îmbrăcată în costum popular special pentru eveniment şi un alai de patru preoţi, gata să le arate miniştrilor turismului şi culturii opor tunităţile de investiţii. Toţi la patru ace, veniţi încă de dimineaţă la ceremonia de întâmpinare a Elenei Udrea, aşteptată de Theodor Paleologu pe chei să coboare din şalupa care a adus-o de la Murighiol.

Odată ajunsă pe plajă, Udrea şi-a scos repede balerinii, intrând în mare până la glezne „prima dată anul acesta”. „Uitaţi, sunt peştişori! Se fac ei mari şi îi mâncăm după aceea!”, s-a entuziasmat ministrul, trecând apoi la „analiza oportunităţilor de investiţii”.

Rămas la rândul său desculţ şi cu pantalonii de la costum ridicaţi până la genunchi, Paleologu s-a apropiat şi el de grup după o plimbare, singur, pe ţărm. „Vine şi domnul Paleologu!”, a avertizat un oficial din primărie. „Vine? E în slip?”, a intervenit prompt Elena Udrea.

Paleologu: „N-are PSD-ul miniştri aşa frumoşi”

Momentele Kodak nu s-au oprit însă aici. Pe cheiul Portului Sulina, miniştrii au trecut în final la fotografiile oficiale. Paleologu, vesel: „N-are PSD-ul miniştri aşa frumoşi”. Udrea, flatată: „Poate aude Ecaterina Andronescu sau Victor Ponta”. Concluzia vizitei a venit însă tot de la ministrul culturii. „Tu ai găsit turişti la terase, însă eu nu am găsit oameni de cultură”, i-a spus dezamăgit Elenei Udrea, la final, Paleologu.