Udrea, la un pas de a se înscăuna Prima Doamnă la PDL Bucureşti

Udrea, la un pas de a se înscăuna Prima Doamnă la PDL Bucureşti

Elena Udrea este astăzi pe punctul de a-şi întări poziţia la nivelul deciziilor în PDL, după alegerile pentru şefia filialei Bucureşti, la care este unic candidat. Titlul de preşedinte al celei mai mari organizaţii de partid, pe care îl va lua fără emoţii, îi asigură din start primul şi ultimul cuvânt în jocuri politice cu miză mare, ca desemnarea viitorului candidat la Primăria Capitalei. Nu însă şi controlul total al filialei, rămase, în cea mai mare parte, sub influenţa gărzii vechi a PDL.

În ciuda raporturilor de forţe inegale dintre taberele Udrea-Blaga, aşa cum au rezultat din alegerile la nivelul celor şase sectoare, aşa numita gardă veche a PDL nu şi-a înscris un candidat pentru Bucureşti.

Non-combatul la acest nivel are ca bătaie lungă alegerile la vârf din primăvară pentru care vechii PD-işti evită să şi-o ostilizeze pe Elena Udrea. Cu atât mai mult cu cât, în perspectiva Convenţiei Naţionale pentru desemnarea preşedintelui partidulului, aceştia ar avea susţinere din patru sectoare ale Capitalei: sectorul 1 (unde a fost instalat la vârf deputatul Bogdan Cantaragiu), sectorul 3 (condus de Silvian Ionescu), secrorul 4 (rămas sub conducerea lui Romeo Raicu) şi sectorul 5 (la care a fost "transferat" şef deputatul Ştefan Pirpiliu).

Plăcintă şi Canacheu vor postul de secund, Preda spune "pas"

Ne puteți urmări și pe Google News

Ca secunzi ai Elenei Udrea, pentru poziţiile de prim-vicepreşedinte, candidează, tot fără concurenţă, reprezentanţi ai ambelor "tabere". Este vorba de Sorina Plăcintă, fostul ministru al Tineretului şi important sponsor al PDL, pusă pe trambulina partidului de Adriean Videanu, alături de deputatul Costică Canacheu, un susţinător al Elenei Udrea. Oferta făcută de ministrul dezvoltării europarlamentarului Cristian Preda pentru aceeaşi funcţie a fost declinată de acesta în favoarea "libertăţii unui membru de rând".

Concurenţa apare abia pentru poziţia de secretar general, pe care şi-o dispută deputatul Dănuţ Liga (sectorul 6), fostul secretar de stat Irinel Hristu (sectorul 1) şi fostul primar PSD Vasile Gherasim, trecut la PDL sector 1 în 2008. De asemenea, pentru preşedinţia Comisiei de etică s-au înscris doi candidaţi: Cristian Rădulescu şi Anca Constantinescu. Pentru funcţia de trezorier candidează consilierul general Horaţiu Ţică, prim-vicepreşedinte al filialei sector 4. Reconfirmări la Tulcea, Satu Mare şi Sălaj

Tot fără emoţii, PDL-iştii şi-au ales la sfârşitul acestei săptămâni liderii în alte trei filiale judeţene. Astfel, la Tulcea a fost reconfirmat în funcţie şeful Consiliului Judeţean, Victor Tarhon, iar la Satu Mare şi la Sălaj s-au titularizat interimarii de până acum, deputaţii Ioan Holdiş şi Lucian Bode, niciunul dintre cei trei neavând contracandidat.

Toate cele trei filiale sunt considerate, în calculele interne de dinaintea alegerilor la vârf din primăvară, ca înscriindu-se între susţinătorii gărzii fostului PD.