Udrea cere suspendarea lui Melescanu

Udrea cere suspendarea lui Melescanu

Secretarul executiv al PD-L, Elena Udrea, l-a acuzat astazi pe ministrul interimar de la Justitie, Teodor Melescanu, de abuz in serviciu, prin returnarea la Cotroceni a dosarelor "celor opt ministri". Udrea a solicitat si inceperea urmaririi penale in cazul lui Melescanu. Si presedintele PD-L, Emil Boc, a sustinut ca Teodor Melescanu "doreste sa amane inceperea urmaririi penale" si ca face "o confuzie intre dosarul penal si dosarul cauzei".

"Este o optiune nelegala sa fie cenzor si filtru, deoarece presedintele isi asuma intreaga raspundere, din punct de vedere legal", a subliniat Boc.

El a mai adaugat ca "ministrul Justitiei nu este nici notar, nici procuror, nu are niciun fel de rol in procedura de declansare a urmaririi penale".

STIRE ACTUALIZATA LA ORA 15:56

Ne puteți urmări și pe Google News

Basescu il avertizeaza pe Melescanu

Seful statului a afirmat astazi ca prin atitudinea in cazul celor opt ministri, Teodor Melescanu "se apropie de abuz in serviciu."

"Il avertizez public pe ministrul Melescanu sa respecte legea, pentru ca se apropie de ceea ce inseamna abuzul in serviciu", a spus Traian Basescu.

Acesta a mai afirmat ca observa "cu neplacere ca Guvernul, prin ministrul de Justitie, are ca obiectiv gasirea de motivatii pentru a bloca cererea sefului statului catre Parchet."

Presedintele a subliniat ca vrea sa limpezeasca "minciunile spuse de Melescanu" in ultimele zile.

"Presedintele nu are dosarul cauzei, aflat la procuror", a subliniat Basescu, comentand ca Executivul "face greseli din punct de vedere al credibilitatii".

El a tinut sa precizeze ca avea obligatia sa verifice dosarul Noricai Nicolai deoarece, spre deosebire de cazul numirii Monicai Macovei, Nicolai nu a primit votul Parlamentului.

Traian Basescu a facut aceste afirmatii pe aeroportul "Henri Coanda", la intoarcerea din Georgia.

STIRE ACTUALIZATA LA ORA 17:40

 

Reactie Ministerul Justitiei

Secretar de stat Gheorghe Mocuta a precizat astazi ca ministerul Justitiei a fost sesizat pe 16 ianuarie, in problema dosarelor "celor opt fosti si actuali ministri".

Potrivit lui Mocuta, ministerul si-a exprimat in fiecare zi de lucru punctul de vedere in legatura cu acest caz si nu a tergiversat problema.

Demnitarul a mai spus ca avizele date de presedintele Basescu ar fi trebuit date in urma evaluarii dosarului cauzei.

STIRE ACTUALIZATA LA ORA 18:31

PNL:"Textul legii este clar lipsit de orice ambiguitate"

Oficialii liberali au facut astazi un apel catre presedintele Traian Basescu pentru ca acesta sa trimita toate documentele necesare in cazul celor opt ministri.

"In caz contrar, opinia publica va vedea ca insusi presedintele a constribuit la obstructionarea justitiei", a afirmat liberalul Adrian Iorgulescu.

Acesta a comentat ca partidul sau "considera regretabila politizarea justitiei".

"Justitia nu se face nici la televizor, nici in strada, cu declaratii politicianiste", a subliniat Iorgulescu.

El a spus ca declaratiile facute in numele PNL in aceasta seara sunt pur politice, pentru ca "raspunsul tehnic, de ordin juridic" a fost dat din partea Ministerului Justitiei.