Udrea: 30% din turism, la negru

Udrea: 30% din turism, la negru

Activităţile la negru din turism reprezintă 30%, consideră ministrul turismului, Elena Udrea.

Potrivit acesteia, cele mai mari probleme se înregistrează la pensiuni, 40% din acestea funcţionând ilegal. „Intenţionăm să demarăm o campanie împotriva turismului la negru împreună cu autorităţile locale şi poliţia pentru a-i informa atât pe operatori, cât şi pe turişti de consecinţele activităţii ilegale”, a mai spus Elena Udrea.

Conform ministrului, au existat şi vor mai fi controale, dar infracţiunile sunt foarte greu de depistat atunci când turistul colaborează cu proprietarul pensiunii împotriva inspectorilor de control. Controale până pe 15 mai

„Pe litoral, vor mai exista controale până pe 15 mai, pentru a vedea cât de pregătiţi sunt hotelierii pentru deschiderea sezonului estival din acest an, dar şi pentru a depista spaţiile de cazare neclasificate”, a declarat Udrea în cadrul unei conferinţe de prezentare a unui proiect de staţiune în zona Padina-Peştera, Munţii Bucegi. Proiectul necesită o investiţie de 150-200 milioane euro şi presupune dezvoltarea domeniului schiabil, a infrastructurii rutiere, cât şi a transportului pe cablu. Dacă se rezolvă problema finanţării, staţiunea ar putea fi gata în următorii patru ani.

Ne puteți urmări și pe Google News