Evenimentul Zilei > Actualitate > Udrea, despre reţinerea deputatului PDL: Mereu vor fi persoane care folosesc numele unor miniştri pentru a obţine foloase personale
Udrea, despre reţinerea deputatului PDL: Mereu vor fi persoane care folosesc numele unor miniştri pentru a obţine foloase personale

Udrea, despre reţinerea deputatului PDL: Mereu vor fi persoane care folosesc numele unor miniştri pentru a obţine foloase personale

Fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea a declarat că mereu vor exista unele persoane care vor folosi numele unor instituţii sau miniştri pentru a obţine foloase personale. Declaraţia vine în contextul arestării deputatului PDL, Alin Trăşculescu pentru trafic de influenţă, ce a lăsat să se creadă că are influenţă asupra funcţionarilor din MDRT, atunci când ministerul era condus de Elena Udrea, în scopul obţinerii de aprobări.

"Este regretabil că se întâmplă asemenea lucruri, însă mereu au fost şi vor fi persoane care folosesc numele unor instituţii sau chiar ale unor miniştri pentru a obţine foloase personale", a spus Elena Udrea.
Aceasta a mai declarat că a cerut încă din 2010 ca dacă cineva află de vreo intervenţie făcută în numele ei sau al altcuiva de la Ministerul Dezvoltării, să sesizeze DNA. Elena Udrea a subliniat că se bucură că sfatul ei privind denunţul la DNA a fost ascultat.
"Tocmai pentru că m-am confruntat cu asemenea situaţii, am cerut public încă din 2010 că dacă cineva află de vreo intervenţie făcută în numele meu sau al altcuiva de la Ministerul Dezvoltării, să sesizeze DNA. Mă bucur că sfatul meu privind denunţul la DNA a fost a ascultat şi îmi pare rău că e vorba tocmai de un coleg de-al meu de partid", a mai spus fostul ministru.
În martie 2010, Elena Udrea, pe atunci ministru al Dezvoltării declara că nu are nicio legătură directă sau indirectă cu vreo firmă de construcţii, iar dacă cineva ar afla că s-ar face intervenţii la licitaţii în numele ei sau al unor firme care i-ar aparţine, să semnaleze DNA.
"Dacă auziţi de vreo intervenţie care s-ar face în numele meu la vreo licitaţie, sau legat de numele meu sau al unei firme care mi-ar aparţine, vă rog să semnalaţi DNA", declara atunci Elena Udrea.