Ucisă de vulturul de mare

Ucisă de vulturul de mare

O femeie în vârstă de 57 de ani din Pigeon, Michigan (SUA), a fost victima unui accident ieşit din comun, petrecut în arhipelagul Florida Keys.

Judy Zagorski făcea plajă pe o barcă, şi deodată un peşte plat din specia vulturilor de mare a sărit din apă în ambarcaţiunea care înainta cu o viteză de circa 45 km/h, relatează „The Telegraph“. Vulturul de mare, cu o greutate de 34 de kilograme şi o anvergură de 1,8 metri, a lovit-o pe femeie direct în faţă.

Aceasta s-a prăbuşit pe punte, după care şi-a pierdut viaţa. Deocamdată, medicii nu au făcut autopsia femeii pentru a stabili dacă a fost şi înţepată de vulturul de mare, a cărui coadă are un vârf cu glande veninoase. Experţii în biologie marină s-au declaraţi uluiţi de incident, considerându-l o bizarerie. Potrivit lor, vulturii de mare, specii protejate în zona Florida, nu atacă oamenii. Totuşi, aceşti peşti obişnuiesc să sară din apă în anumite condiţii.

„Vulturii de mare sar când vor să scape de un prădător sau de paraziţi“, a spus specialista Lynn Gear. Biologii au explicat că aceşti peşti confundă adesea umbra unei bărci care se mişcă repede cu cea a unui rechin. Incidentul căruia i-a căzut victimă Judy Zagorski nu este primul de acest tip din Florida. În octombrie 2006, un vultur de mare l-a înţepat pe un bărbat de 83 de ani în inimă, însă acesta şi-a revenit la scurt timp. În septembrie 2006, celebrul naturalist australian Steve Irwin şi-a găsit sfârşitul într-un mod similar, fiind înţepat în piept de o pisică de mare.

Ne puteți urmări și pe Google News