Ucigaşul japonezei, dus la expertiză şi acuzat de omor deosebit de grav

Ucigaşul japonezei, dus la expertiză şi acuzat de omor deosebit de grav

Procurorii Parchetului General au extins cercetările în cazul suspectului bănuit de uciderea studentei japoneze. Astfel, Nicolae Vlad este acuzat de omor calificat deosebit de grav. El este cercetat în alte cinci dosare de omor, viol şi tâlhărie, fiind principalul suspect. Vlad urmează a fi expertizat psihic, rezultatele a trei expertize ADN fiind aşteptate săptămâna viitoare.

Potrivit procurorilor, în seara de 15 august 2012, pe raza comunei Corbeanca, judeţul Ilfov, într-o zonă împădurită, în imediata apropiere a unui drum public (DN1), Nicolae Vlad a ucis-o pe Yurika Masumo cauza morţii fiind asfixia mecanică prin comprimare cervico-toracală. Individul i-a furat telefonul mobil, o cameră video şi laptopul. Un alt dosar s-a constituit pentru faptele din noaptea 05/06 august 2012. Procurorii sunt convinşi că anterior comiterii acestei fapte, Vlad a mai comis un omor în localitatea Baloteşti, fiind ucisă şi violată o bătrână. Autopsia a arătat că victima a fost strânsă de gât. A treia faptă Pe 25/26 februarie 2011, o persoană neidentificată a pătruns în locuinţa unei femei singure din judeţul Ilfov, după care - "prin exercitarea de violenţe asupra acesteia - a deposedat-o de mai multe bunuri (o sumă de bani şi un telefon mobil) şi a întreţinut acte sexuale cu aceasta, prin constrângere; totodată, s-a reţinut că agresorul a legat-o pe victimă de mâini şi de picioare, lipsind-o de libertate". Si în acest caz, procurorii susţin că autor este Nicolae Vlad. O lună mai târziu, acelaşi individ a intrat în casa unei bătrâne la ora 3 dimineaţa şi i-a furat telefonul mobil. În perioada mai - august 2010, acelaşi criminal a pătruns fără drept, în mod repetat, în locuinţa victimei unei alte femei, după care - prin exercitarea de violenţe asupra acesteia - a întreţinut acte sexuale cu aceasta. Nu a depus plângere Victima nu a depus plângere, astfel încât Vlad nu poate fi cercetat pentru viol, fiind acuzat numai de violare de domiciliu aspectul infracţiunii de violare de domiciliu. Pe 24 februarie 2012, în jurul orei 21.30, o persoană neidentificată a pătruns fără drept în locuinţa unei victimei din Bucureşti, după care - prin exercitarea de violenţe asupra acesteia - a deposedat-o de mai multe bunuri (bani şi bijuterii) şi a întreţinut acte sexuale cu aceasta, prin constrângere. "Pe 1 martie 2012, în jurul orei 20.30, o persoană neidentificată a pătruns fără drept în locuinţa victimei A.A. din Bucureşti, după care - prin exercitarea de violenţe asupra acesteia - a deposedat-o de mai multe bunuri (bani şi alimente) şi a întreţinut acte sexuale cu aceasta, prin constrângere", se arată într-un comunicat al Parchetului. Expertizat psihic În cauză, procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică au dispus efectuarea expertizei medico legale psihiatrice, obligatorie conform dispoziţiilor legale în cazul infracţiunii de omor deosebit de grav, acesta urmând să fie internat în zilele următoare la unitatea medicală de specialitate în vederea efectuării acestei expertize. De asemenea, au fost audiate mai multe persoane iar rezultatele expertizelor genetice tip ADN (au fost dispuse trei expertize) urmează a fi comunicate în cursul săptămânii viitoare. În cursul zilei de astăzi, 29.08.2012 inculpatul a uzat de dreptul la tăcere. CITIŢI ŞI:

  • Asasinul în serie din Baloteşti, violator de textiliste pensionare!
  • EXCLUSIV. Criminalul din Otopeni a picat testul cu detectorul de minciuni. "Tu ai omorât-o pe chinezoaică?"
  • Corpul japonezei ucise în România a fost trimis în Asia
  • Presimţirile tinerei japoneze omorâte lângă Bucureşti: "Mă doare în piept de nelinişte. Fără vreun motiv anume, nu simt altceva decât că sunt foarte speriată"