„Ucigașul din Porsche”, condamnat la trei ani de închisoare

„Ucigașul din Porsche”, condamnat la trei ani de închisoare

Deși a omorât o familie întreagă, Gabriel Hilote, cunoscut denumit de presă „ucigașul cu Porche” a primit doar 3 ani și 8 luni de închisoare.

Judecătorul care a judecat dosarul lui Hilote a mai dispus ca omul de afaceri să le achite rudelor victimelor despăgubiri în valoare de 230.000 de euro. În plus, Hilote a fost obligat să achite și suma de 43.568 lei, reprezentând cheltuieli materiale. Poate fi eliberat condiționat Hilote a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru ucidere din culpă și încă un an și șapte luni pentru că a părăsit locul accidentului. În maximumum zece luni, Gabriel Hilote poate cere eliberarea condiționată din închisoare pentru bună purtare. Gabriel Hilote a comis în luna octombrie 2009 cel mai grav accident de circulație care a avut loc în ultimii ani în Cluj-Napoca. Pe 12 octombrie 2009, după ce a băut mai multe pahare de vin, Gabriel Hilote s-a urcat la volanului mașinii lui, un Porche Cayenne și s-a îndreptat spre casă. La un moment dat, pe strada 1 decembrie, Hilote a vrut să depășească o coloană de autoturisme care așteptau la un indicator de „cedează trecerea”, moment în care s-a izbit frontal de un aututorism Daewoo Espero, condus regulamentar de Nicolae Dragoste. În mașină se mai aflau soția lui Dragoste și fiica acestora. În urma accidentului, Nicolae Dragoste și fiica acestuia au murit pe loc, în timp ce Dorina Dragoste a decedat după câteva zile la spital.

A invocat amnezia

Martorii accidentului au povestit că după accident, Hilote a coborât din mașina de teren și s-a îndreptat spre mașina familiei Dragoste. După ce a verificat dacă Nicolae Dragoste mai are puls, Hilote a plecat fără să sune la 112, iar mai apoi a invocat amnezia. Medicii legiști au ajuns la concluzia că Silvia Dragoste, fetița de 15 ani, ar fi putut fi salvată dacă s-ar fi sunat de urgență la 112. La doua ore de la producerea accidentului, Hilote s-a prezentat la Unitatea de Primire a Urgențelor, unde s-a și predat polițiștilor sosiți de urgență. O expertiză medico-legală care s-a desfășurat după accident a demonstrat că Hilote avea la momentul producerii accidentului o alcoolemie de 1,14 grame. În momentul în care judecătoarea Ancuța Pura a citit sentința, în sala de judecată se aflau și rudele celor decedați. Radu Dragoste, fratele lui Nicolae Dragoste, a catalogat pedeapsa drept scandaloasă.„Pe viață ar fi trebuit să îl condamne. Este o pedeapsă extrem de mică”, a comentat Radu Dragoste. Un alt membru al familiei Dragoste a declarat că ei nu au vrut bani, ci doar o pedeapsă exemplară ca astfel de cazuri să nu se mai petreacă .„Ce o să zică acum alții. Pot să ucidă câte persoane vor că tot patru ani maxim vor lua. Este inadmisbil și scandalos”, a spus acesta.

Ne puteți urmări și pe Google News