Ojumătate de secol. Atât au fost nevoiți să aștepte cei mai vârstnici fani ai Universității Cluj, pentru a-și vedea, din nou, favoriții, în fața unei mari performanțe.

Ultimul trofeu, în 1965

„Șepcile roșii” s-au calificat, miercuri seară, în ultimul act al Cupei României, după un duel cu rivala CFR Cluj. 0-0 în tur, în Gruia, 0-0 în retur, și 4-2 după executarea loviturilor de departajare. Acesta a fost scenariul care a consemnat calificarea Universității în finala competiției KO a țării.


FOTO: Eugen TricăTrică a demisionat

Ultima dată, „U” a jucat cu trofeul pe masă, în 1965. Echipa se numea Știința și învingea pe Dinamo Pitești, scor 2-1.

Înfrângerea a lăsat răni adânci în tabăra celor de la CFR Cluj. Antrenorul Eugen Trică a decis, ieri, să-și dea demisia, pentru că echipa nu mai are nicio perspectivă și se îndreaptă vertiginos către eșalonul secund.

„Eugen Trică a renunțat la poziția sa de la echipă, din dorința de a oferi un nou început din punct de vedere motivațional jucătorilor, cu încredere că decizia sa va contribui la acel moment 0 pe care toți îl așteptăm”, au explicat oficialii „feroviarilor” prin intermediul unui comunicat.

Lacrimi în vestiar

Miercuri seară, după meci, Trică a spus că oamenii săi au plâns în vestiar. „Este mare păcat. Am avut ghinion. I-aș fi dedicat victoria soției mele. Jucătorii au plâns în vestiar”, a spus Trică.