Emisiunea se va difuza simultan pe TVR 1 şi TVR 3, începând cu ora 20:00. Acesta este modul în care noul post al televiziunii publice se lansează pe piaţă. Cu participarea directorilor de la TVR Timişoara, TVR Craiova, TVR Cluj, TVR Iaşi şi TVR Târgu Mureş, Iuliana Tudor va explica telespectatorilor ce aduce nou TVR 3. 

Postul va difuza ştiri regionale, produse şi transmise de studiourile teritoriale ale TVR. Invocând utilizarea resurselor proprii, preşedintele general al televiziunii, Alexandru Sassu, nu a menţionat suma investită în lansarea canalului. Nu s-a făcut nicio referire nici în ceea ce priveşte costul lansării postului TVR Info, preconizat să apară peste două săptămâni.   

La începutul anului, când TVR 3 şi TVR Info au primit licenţele de la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), Sassu spunea că postul cu informaţii regionale se va lansa înainte de campania electorală.

„Nu ascund că în contextul politic actual, al votului uninominal, al alegerilor, un astfel de canal cu legătură directa cu staţiile de la nivelul judeţelor, va fi extrem de util nu numai în campanii, dar şi ulterior, la alegerile parlamentare, ale primăriilor şi consiliilor locale", declara Sassu la acel moment.

Acum, preşedintele SRTv a explicat că apariţia postului este cu atât mai importantă cu cât „în epoca informaţiei nu ştim, din păcate, decât foarte puţin din modul în care se derulează viaţa într-o comunitate din România”.

În timpul săptămânii, TVR 3 va difuza atât programe informative, cât şi programe utilitare şi de divertisment. De luni până vineri, între 10:30 şi 12:00 se va difuza emisiunea dedicată minorităţilor naţionale, „Toţi împreună”, iar în weekend, telespectatorii vor putea urmări emisiuni pentru copii, de divertisment, spectacole, concerte, filme sau reportaje de călătorie.