Turul României

Turul României

Pe scurt.

Arestate din cauza unui teren ARGEŞ. Trei bătrâne din comuna Valea Danului au fost arestate ieri pentru că au încălcat o hotărâre judecătorească irevocabilă privind dreptul de proprietate a unui teren. Femeile au folosit un teren, care susţin ele e moştenire de familie, dar care în urma unui proces de 13 ani a fost atribuit altcuiva. „Nu sunt vinovată, am muncit pământul, atâta tot. De ce să mă duc la puşcărie?“, se întreba nedumerită una dintre cele trei bătrâne care au fost duse ieri la Penitenciarul Colibaşi. (Laura Ilie) Căutaţi la mănăstiri NEAMŢ. Ancheta privind dispariţia misterioasă a familiei Feller s-a extins în judeţul Neamţ. Poliţiştii bănăţeni au cerut sprijinul colegilor nemţeni în cazul germanilor plecaţi într-un voiaj prin ţară, itinerarul lor cuprinzând şi mănăstirile din nordul Moldovei. Ieri, Serviciul Poliţiei Criminale le-a transmis tuturor şefilor de post fotografii şi date despre dispăruţi, aceştia având misiunea de a merge la lăcaşurile de cult şi de a vorbi cu stareţii şi călugării. În plus, se fac cercetări şi la pensiunile şi popasurile din preajma mănăstirilor. (Dan Sofronia)

Primari judecaţi BACĂU. Luna aceasta, Camera de Conturi Bacău a dat în judecată 14 primari din judeţ pentru că au acordat ilegal, în 2006, sporuri de rural personalului nedidactic şi didactic auxiliar din şcolile arondate. Acum doi ani, secretarii, muncitorii şi îngrijitorii de la şcolile din comunele respective au primit un spor între 5% şi 20% din salariul de bază. Legea spune însă că banii pot fi daţi doar personalului didactic. În cazul în care vor pierde în instanţă, primarii vor returna prejudiciul din buzunarul propriu. (Ovidiu Pauliuc) Infectaţi cu trichinella SIBIU. Şase locuitori din comuna Tilişca au ajuns în stare critică la Spitalul Clinic Judeţean din Sibiu, după ce li s-a făcut rău din cauză că au consumat carne de porc infectată cu trichinella spiralis. În prezent, doar două persoane au rămas sub supraveghere medicală la spital. „Cele 66 de kg de carne de porc au fost confiscate şi incinerate“, spune Ioan Penţea, purtător de cuvânt al DSV. (Dragoş Popescu) Scandal la penitenciar MEHEDINŢI. Directorul adjunct al Penitenciarului Turnu-Severin e acuzat de un taximetrist că i-ar fi lovit, duminică seara, maşina care era parcată pe o stradă. Şoferul de taxi susţine că acesta era beat şi a fugit de la locul accidentului. Adjunctul penitenciarului a recunoscut că se afla în maşina implicată în accident, dar spune că nu era la volan. În plus, poliţiştii i-au întocmit dosar penal pentru că a refuzat să i se recolteze probe biologice. (Adrian Bidilici) Ceai contra gerului GORJ. Primăria din Târgu-Jiu a decis să le ofere trecătorilor câte un pahar cu ceai fierbinte pentru a putea face faţă temperaturilor foarte scăzute din ultimele zile. „Este foarte frig la Târgu-Jiu şi suntem siguri că cetăţenii se vor bucura“, spune Ramona Evulescu, purtător de cuvânt al Primăriei Târgu-Jiu. Acţiunea a început duminica trecută, când s-au înregistrat sub -10 grade Celsius. (Alin Ion)

Euronavetiştii, întorşi din drum BISTRIŢA. Niciun bistriţean n-a ajuns să muncească în străinătate prin programul Eures, din cauza unei condiţii impuse de angajatorii străini care presupune o probă de lucru dată în ţara ofertantului. „Am avut mai multe situaţii de acest gen, cu oferte din Polonia, Cehia şi Cipru. Un angajator din Cehia căuta zidari-constructori, dar oamenii trebuiau să dea în final şi o probă de lucru. Muncitorii bistriţeni au renunţat să plece din pricina cheltuielilor cu drumul, chiar dacă salariul era de 750 de euro“, spune consilierul Eures, Adela Preda. (Simona Bozbici)

Ne puteți urmări și pe Google News