Tumoare gigant pentru un copil de un an

Tumoare gigant pentru un copil de un an

Doctorii din Noua Zeelandă au salvat un copil din Timorul de Est după ce i-au scos o tumoare uriaşă, ce cântărea aproape o treime din greutatea copilului, au declarat astăzi oficiali neo-zeelandezi, potrivit AP.

Chirurgii au scos tumoarea benignă de 3,3 kilograme din abdomenul lui Alex Gonzaga, de 14 luni, la Spitalul Wellington, a declarat purtătorul de cuvânt al spitalului, Trish Lee.

Înainte de operaţie, băiatul avea 10 kilograme. Medicii se aşteaptă ca bebeluşul să se refacă total, fără să existe consecinţe negative pe termen lung.

Bill Day, preşedinte al Port Nicholson Rotary Club, care a sponsorizat proiectul, a spus că deja Alex mănâncă, stă în picioare şi se joacă. Doctorii spun că bebeluşul s-ar putea duce acasă în zece zile.

Ne puteți urmări și pe Google News

Tumoarea a fost descoperită de un medic din Timorul de Est, însă operaţia s-a desfăşurat în Noua Zeelandă şi a implicat o echipă de zece medici.

Liderul echipei, Brendon Bowkett, a declarat că Alex ar fi murit dacă nu ar fi fost operat.

Intervenţia chirurgicală a fost foarte complexă şi a presupus scoaterea tumorii uriaşe din structuri importante ale organismului, inclusiv din tractul urinar.