"Raportul acesta politic seamănă cu un document de partid intitulat "Salvaţi-l pe pedelistul Băsescu". Problema domnului Barroso nu e Justiţia din România, ci cum să nu piardă colegul şi subalternul său, domnul Băsescu, postul din care românii vor să-l izgonească", a spus Chiuariu într-o conferinţă de presă susţinută la sediul USL. Fostul ministru al Justiţiei şi-a continuat declaraţiile spunând că documentul Comisiei Europene "este despre partea întunecată a politicii europene, în care cei care execută fără prea multe discuţii măsuri criminale faţă de propriile popoare – Băsescu, Boc, Udrea – sunt utili şi trebuie să-şi păstreze scaunele, în timp ce aceia care au alte soluţii şi li se opun sunt atentatori la statul de drept".
"E trist că magistraţii au ajuns batjocura unor politruci ca Băsescu şi Barroso. Acest raport e o jignire", şi-a continuat tirul deputatul liberal, care s-a declarat convins că "MCV a devenit o armă împotriva poporului român". "E evident că e folosit în cele mai obscure moduri, ca manifest electoral când e nevoie ca aceia care ne-au adus sărăcie şi corupţie să-şi păstreze funcţiile. Adevărul trist al raportului se află într-o notă de subsol, nota 35 pag 11, aproape 70% dintre români consideră că în ultimii 3 ani corupţia a crescut în România", a spus fostul ministru al Justiţiei.
Chiuariu, client al Justiţiei în dosarul "Poşta Română"
Fost ministru al Justiţiei pentru opt luni în cabinetul Tăriceanu, Chiuariu are el însuşi probleme cu Justiţia. Acesta este acuzat, alături de fostul ministru UDMR al Telecomunicaţiilor, Zsolt Nagy, că ar fi luat parte la trecerea frauduloasă a unui imobil din patrimoniul Poştei Române în cel al unei firme private. Prejudiciul provocat de ingineria imobiliară a fost estimat la peste opt milioane de euro.
Deşi a fost atenţionat de un angajat al departamentului juridic că acestă tranzacţie este ilegală, Chiuariu a ignorat părerea specialistului şi i-a cerut imperativ să-şi dea acordul sau să-şi prezinte demisia. Într-un final, angajatul a demisionat.
Procesul este aproape de final, mai fiind de audiat câţiva martori. La ultimul termen, Chiuariu a cerut secretizarea şedinţei pe motiv că presa îl denigrează şi cabinetul său de avocatură pierde bani, cerere care a fost respinsă de cei trei judecători.
Preşedintele Traian Băsescu, care a avut un conflict deschis cu ministrul, l-a caracterizat pe acesta, în 2007, drept un "tânăr mafiot obraznic", reproşându-i că ar fi făcut demersuri pentru discreditarea DNA.
CITIŢI ŞI:

  • RAPORTUL PE JUSTIŢIE. Barosso: "România, pe buza prăpastiei". Vom fi monitorizaţi suplimentar