Evenimentul Zilei > Sport > Tsonga îşi îndeplineşte visul la Sibiu
Tsonga îşi îndeplineşte visul la Sibiu

Tsonga îşi îndeplineşte visul la Sibiu

Jo-Wilfried Tsonga, finalistul de la Australian Open, este, aşa cum se aştepta toată lumea, vedeta echipei de Cupa Davis a Franţei pentru meciul cu România, programat în perioada 8-10 februarie, la Sibiu, în primul tur al Grupei Mondiale.

Aşa cum a anunţat ieri Guy Forget, căpitanul nejucător al „cocoşilor galici“, alături de Tsonga (nr. 18 ATP), Andrei Pavel şi Victor Hănescu îl vor înfrunta, în proba de simplu, pe Richard Gasquet (nr. 7 mondial). La dublu, Arnaud Clement şi Michael Llodra, finalişti şi ei la Australian Open, îşi doresc revanşa în faţa perechii române Florin Mergea/Horia Tecău, care i-a învins surprinzător în urmă cu un an, la Clermont-Ferrand, tot în Cupa Davis.

Eroul Franţei

Sosit de la Melbourne, Jo-Wilfried Tsonga a fost primit ieri la Paris ca un erou naţional, fiind întâmpinat la aeroport de stafful federaţiei şi de o mulţime de suporteri şi jurnalişti. „Este pentru prima oară când trăiesc aşa ceva. Să am peste 60 de jurnalişti şi fotoreporteri în jurul meu la ieşirea din aeroport este ceva ce nu mi s-a mai întâmplat. Recunosc, am fost impresionat, având în vedere că nu sunt obişnuit să fiu în centrul atenţiei“, a spus francezul de origine congoleză.

Tsonga a vorbit despre emoţiile pe care le-a trăit atunci când a aflat că va debuta în Cupa Davis contra României. „Când Guy Forget m-a anunţat că am fost selecţionat în echipa de Cupa Davis, am zâmbit larg. Este un vis din copilărie pentru mine să pot să îmi reprezint ţara. Sunt nerăbdător să joc în Cupa Davis. Ştiu că nu este uşor de abordat o primă selecţie, dar sunt foarte motivat. Cred că suntem capabili să câştigăm Cupa Davis“, a declarat Tsonga, care l-a învins greu pe Hănescu, la Adelaide, cu o săptămână înainte de Australian Open.

Francezii vor sosi luni la Sibiu, acolo unde, exceptându-l pe Pavel, se află deja toată echipa României. Deşi nu speră la prea multe de la acest meci, jucătorii tricolori au ţinut neapărat ca meciul să se joace pe o suprafaţă sintetică lentă, un „greenset“ adus din Spania şi care costă peste 30.000 de euro.

Oficialii Federaţiei Române de Tenis au anunţat că vineri se vor pune în vânzare cele doar 150 de bilete destinate fanilor pentru disputa cu Franţa.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: