Nationala mare s-a calificat la Campionatul European din 2008, iar tricolorii mici au preluat aseara sefia in Grupa a 10-a a preliminariilor pentru Euro 2009, fiind neinvinsi.

La Piatra-Neamt, „manjii” lui Emil Sandoi au trecut aseara in galop de modesta nationala a Maltei, scor 4-0 (2-0). Golurile au fost marcate de Cristian Sarghi (minutul 20), Bogdan Stancu (45 si 49 – al doilea cu calcaiul) si Liviu Ganea (54). In clasamentul grupei, Romania a detronat redutabila selectionata a Frantei, avand si avantajul meciurilor directe (1-1 in deplasare si 0-0 acasa).

Emil Sandoi a utilizat aseara urmatoare formula de echipa: Tatarusanu – Homei (46, Latovlevici), Sarghi, Scutaru, Sepsi – Torje, Ropotan, Deac, Cr. Tanase (62, Barna) – B. Stancu, Keseru (43, L. Ganea).

La baraj vor merge castigatoarele celor zece grupe si cele mai bine clasate formatii de pe locul secund. Invingatoarele jocurilor de baraj se vor califica la turneul final al Euro. In runda de marti, Romania va sta, urmand sa dispute, la Venlo, un amical de lux in compania Olandei, detinatoarea ultimelor doua titluri continentale.