Tricolorii, in mars triumfal

Tricolorii, in mars triumfal

Nationala de handbal masculin a Romaniei a castigat ieri Grupa a 3-a preliminara pentru Europenele din 2008, bifand cea de-a sasea victorie din tot atatea posibile.

In ultimul joc al preliminariilor, tricolorii au trecut la scor, 41-31 (21-20), de Letonia, contracandidata la locul intai, pe care o invin-sesera si in tur, acum patru zile, la Riga, cu 30-26. In urma acestui parcurs, Ro-mania s-a calificat la barajul pentru turneul final, faza care se va disputa pe 9/10 iunie si 16/17 iunie.

Faza play-off-ului se anunta insa una de foc pentru baietii pregatiti de Lucian Rasnita. Au disparut adversarii facili din preliminarii (cum au fost Georgia, Bulgaria si Letonia). Echipa noastra va intra, la tragerea la sorti care va fi organizata pe 26 ianuarie, in urna a doua valorica.

Din aceasta postura, Romania poate intalni o echipa dintre cele sase plasate in prima urna valorica sau una dintre celelalte sase castigatoare de grupe preliminare din a doua urna valorica.

Ne puteți urmări și pe Google News

In tabara tricolora, parerile sunt impartite. Antrenorul Lucian Rasnita spune, pe de o parte, ca Romania a crescut mult si n-are de ce sa se teama. Pe de alta, stramba din nas indiferent de adversar. Presedintele federatiei, Cristian Gatu, spune ca a avut un cosmar in care Romania nimerea, la tragerea la sorti, cu Suedia. "Ar fi prea de tot", spune Gatu.

Jucatorii sunt ceva mai optimisti. "Daca tot am ajuns pana aici, sper sa ne calificam. Toate atuurile sunt ale noastre. Avem mentalitate de invingatori. E vremea noastra, asa ca nu conteaza cu cine nimerim", spune Marius Novanc, eroul tricolorilor la Riga.

Adversari

Cu cine putem juca

Urna A

Cehia, Ungaria, Islanda, Polonia, Slovenia, Ucraina

Urna B

Suedia, Elvetia, Muntenegru, Serbia, Belarus, Grecia/Portugalia

Steaua Dica afla azi cat "va soma" Nicolae Dica a ramas in "cantonamentul" stelistilor accidentati de la clinica Isokinetic, din Bologna. El va fi supus azi unui control amanuntit si este foarte probabil sa ajunga la operatie. Totodata, decarul va afla perioada cat va fi nevoit sa stea departe de gazon.

Pana acum, "pronosticurile" pe aceasta tema au fost diverse, dar cel mai pesimist indica faptul ca ar putea rata tot sezonul de primavara. "Vom fi nevoiti sa jucam fara el in Cupa UEFA, dar suntem obisnuiti, fiindca in Liga Campionilor nu l-am putut utiliza pe Radoi.

Vom incerca sa gasim solutii sa-l inlocuim. Uzura isi spune cuvantul si trebuie sa facem fata", a spus antrenorul Cosmin Olaroiu la intoarcerea stelistilor din cantonamentul de la Coverciano.

"Ros-albastrii" vor pleca maine intr-un nou stagiu de pregatire, in Cipru. Sambata seara, FC Sevilla, adversara "ros-albastrilor" din "16"-imile Cupei UEFA a terminat la egalitate, scor 0-0, meciul disputat in deplasare cu Villarreal. Steaua va scoate astazi la vanzare, pentru abonati, biletele la meciul cu andaluzii, programat pe 15 februarie.