Evenimentul Zilei > Sport > Tricolorii, bătuţi de Golan
Tricolorii, bătuţi de Golan

Tricolorii, bătuţi de Golan

În primul meci amical al anului, naţionala României a pierdut aseară amicalul cu Israel, scor 0-1. Rezultatul şi evoluţia alor noştri provoacă îngrijorare în perspectiva Europenelor.

Anul 2008, în care naţionala României se întoarce în fotbalul mare, a început nefericit pentru tricolori. În primul meci amical al anului, prima noastră reprezentativă a fost învinsă aseară, la Tel Aviv, de selecţionata similară a Israelului, o echipă care nu este calificată la Campionatul European de la vară. Gazdele au câş- tigat la limită, scor 1-0, provocându- le migrene tricolorilor, care au jucat fără prea mare tragere de inimă, în condiţiile în care turneul final bate la uşă. România nu mai pierduse în faţa Israelului, în deplasare, de 27 de ani.

Mutu – şters, Dică – ratangiu

Cu liderul Adrian Mutu şters în prima repriză, România n-a pus probleme în ofensivă. Colac peste pupăză, din minutul 23, tricolorii au trebuit să se descurce în 10 oameni, Ovidiu Petre fiind eliminat. Stelistul a fost implicat într-o altercaţie cu Tamir Cohen. Faultat de adversar, Petre a răspuns provocă rii şi l-a lovit brutal pe israelian, văzând în mod justificat cartonaş roşu. N-a fost singura năpastă abătută asupra tricolorilor în prima parte a jocului. Două minute mai apoi, Omer Golan a deschis scorul, la capătul unei faze în care marcajul n-a funcţionat cum ar fi trebuit, la o lovitură de colţ. Tricolorii au căutat să reacţioneze repede, numai că, în minutul 30, balonul expediat cu capul de Răzvan Cociş a căzut pe bara transversală.

Gazdele au controlat jocul, iar Benayoun, de la Liverpool, a fost aproape de a dubla avantajul ţării sale. S-a opus însă providenţial portarul Bogdan Lobonţ, cel mai bun jucător al nostru în jocul de aseară.

După pauză, Victor Piţurcă a fost silit să modifice aşezarea tactică a echipei. L-a scos pe Ciprian Marica şi l-a introdus pe Nicolae Dică, iar România a evoluat multă vreme fără niciun vârf de atac autentic. Tricolorii au mai avut ocazii de a marca, în startul reprizei a doua, însă Dică a fost exasperant de imprecis în faţa porţii. În minutul 58, acelaşi Lobonţ a scos miraculos, cu piciorul, la şutul din nouă metri al lui Barda. În minutul 65, israelienii au trimis mingea în bară.

Ultimele ore pentru procurarea biletelor la Euro

Astă-seară, la ora 0.00, se va încheia prima fază a procesului de rezervare a biletelor pentru cele trei meciuri pe care echipa naţională a României urmează să le susţină în Grupa C a Campionatului European de la vară: cu Franţa (9 iunie), Italia (13 iunie) şi Olanda (17 iunie). „Până la sfâr- şitul zilei de marţi au fost plătite în contul FRF deschis la Raiffeisen Bank aproximativ 6.000 din tichetele comandate pe site-ul «biletefotbalonline.ro»: 2.300 la meciul cu Franţa, 2.120 la cel cu Italia şi 1.700 la partida cu Olanda. Mai sunt disponibile circa 4.500 de bilete“, a declarat Paul Zaharia, ofiţerul de presă al federaţiei.

UEFA a alocat FRF o cotă de 10.920 de bilete pentru jocurile din grupă. Acestea se comercializează doar pe site-ul „biletefotbalonline.ro“. În cazul în care cererea va fi mai mare decât oferta, tichetele vor fi împărţite după o tragere la sorţi computerizată programată să se desfăşoare pe 11 februarie, la ora 12.00.

> Totodată, FRF a anunţat că agenţiile de turism nu fac decât să-i amăgească pe microbişti cu pachetele turistice scoase pe piaţă în care au inclus şi bilete de meci. Astfel de oferte sunt în afara legii, tichetele neputând fi decât contrafă cute.

„Agenţiile procedează ilegal, fiindcă n-au de unde să vândă bilete. Singura instituţie care are dreptul să comercializeze tichete de meci este federaţia“, au ieşit la atac oamenii de la „Casa Fotbalului“.

AMICAL

ISRAEL – ROMÂNIA . . . . . 1-0
Marcator: Golan (25)

ISRAEL: Aouate 6 (46, Davidovici 5) – Ziv 5, Ben-Haim 6 (46, Gershon 5), Strul 6 (68, Saban 5), Dayan 6 – Itzhaki 6 (46, Bensusan 6), Cohen 7, Benayoun 8, Ohayon 5 (67, Gazal 6) – Barda 7, Golan 7 (60, Baruchyan 6). Antrenor: Dror Kashtan

ROMÂNIA: Lobonţ 7 – Contra 5 (87, Ogăraru), Tamaş 5 (90Σ1, Moţi), D. Goian 4, Şt. Radu 5 (90Σ1, Neşu) – Ov. Petre 4, Chivu 6 – Nicoliţă 4 (46, Fl. Petre 4; 83, G. Bucur), Cociş 5, Mutu 6 – Marica 5 (46, N. Dică 4). Antrenor: Victor Piţurcă

> Stadion: „Ramat Gan“ – Tel Aviv; Spectatori: 5.000; Arbitri: D. Gomez (Portugalia) 6 – A. Davidi 6, G. Hatuka 6 (ambii din Israel)

ABSENŢĂ

Codrea, răcit

Paul Codrea n-a fost utilizat niciun minut în meciul de aseară, fiincă a răcit. Pe durata jocului, mijlocaşul legitimat la Siena a luat loc în tribună, fiind înlocuit în primul „11“ de stelistul Ovidiu Petre. Stelistul nu şi-a putut stăpâni nervii şi a fost eliminat de pe teren în mintul 23, lăsându-şi coechipierii în inferioritate.