Trei zile de modă la Bucureşti Fashion Week

Trei zile de modă la Bucureşti Fashion Week

Unul dintre cele mai aşteptate evenimente de modă ale anului debutează la sfârşitul acestei săptămâni cu influenţe din „Avatar”, călugăriţele lui de Funes şi lecţii de stil.

Cea de-a 12-a ediţie a Bucharest Fashion Week se va desfăşura în perioada 30 aprilie – 2 mai , în fiecare seară de la ora 20.00, la World Trade Center. Aici îşi vor prezenta colecţiile atât designeri autohtoni, cât şi internaţionali. „Avatar”, de Cătălin Botezatu Proaspăt ieşit din competiţia „Dansez pentru tine”, designerul va urca pe o altă scenă, cu care este mult mai familiar. Astfel, în cadrul BFW Botezatu va prezenta două noi colecţii de costume de baie, masculine şi feminine. "Avatar" este cea mai nouă colecţie de lenjerie intimă şi costume de baie masculine semnata Cătălin Botezatu. Având ca leitmotiv vestimentaţia locuitorilor planetei Pandora şi atmosfera celui mai de succes film din istorie, "Avatar", designerul a proiectat o nouă colecţie în care a păstrat elemente din film, pe care, însă, le-a dezvoltat într-o perspectivă proprie.

Manechinii lui Botezatu vor purta peste 40 de creaţii realizate din microfibră, în combinaţia maro-albastru, cu aplicaţii de cristale Swarovski şi imprimeuri cu simboluri preluate din diferite culturi ale lumii. Viziunea designerului pentru colecţia de lejerie intimă feminină este, din nou, surprinzătoare. Manechinele lui Botezatu vor defila deghizate în călugăriţe, cu robe şi pălării asemeni personajelor din celebrele filme cu Louis de Funes.

Gina Pistol, mireasa Boundage by Belinda Liu Ca în fiecare an, alături de Cătălin Botezatu îşi vor prezenta colecţiile Mihai Albu, Laura Olteanu, Adina Buzatu, dar şi designeri aflaţi la început de drum, precum „picătura chinezească din moda românească”, Belinda Liu (21 de ani).

Ne puteți urmări și pe Google News

Mireasa tinerei creatoare de modă va fi Gina Pistol, iar pentru casa de modă Escalade vor urca pe podium Raluca Turcan şi Oana Turcu. „Structuri”, de la arhitectul de pantofi Mihai Albu, lansează la Bucharest Fashion Week 2010 colecţia de toamnă-iarnă 2010-2011, pe care a numit-o"Structuri", o colecţie arhitecturală, în care diversele elemente constructive ale pantofului se regăsesc în locuri neobiţnuite, creând impresia unor sculpturi. Alăturările de culori sunt surprinzatoare, iar punctul de atracţie al tuturor pieselor îl constituie tocul de 16 cm. Laura Olteanu va prezenta o colecţie haute-couture, realizată din foiţe de aur şi perle Swarovski cu sidef. Redefinirea stilului Mereu avangardistă, Adina Buzatu va promova prin fashion show-ul ce va avea loc în seara de gală a Bucharest Fashion Week un concept aflat în mare vogă, în acest moment, în moda contemporană. Având la bază ideea de versatilitate a hainelor, dar şi tendinţa globală spre moda unisex, show-il “Trends” al stilistei va cuprinde 25 de ţinute, prin care Adina evidenţiază atât atitudinea, cât şi stilul. Piesele aparţin colecţiilor masculine de prestigiu Messagerie, Royal Hem, Vakko, Babette Wasserman, Albert Thurston, outfit-uri din piese exclusiv naturale destinate atât zilelor călduroase de vară, cât şi serilor în care eleganţa şi rafinamentul reprezintă un must have. Una dintre surprizele festivalului este Valeria Marini, celebra italiancă, vedetă de televiziune, actriţă şi designer. Clara Rotescu, Azzara by Mirela Pellegrini, Ersa Atelier, BSB sunt alte câteva nume invitate la Bucharest Fashion Week. Producatorii acestui eveniment sunt FashionTV, Asociaţia Designerilor Români şi Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Modelling.