Trei pacienți de la un spital de psihiatrie din Vaslui au murit. Ar fi fost infectați cu o bacterie misterioasă

Trei pacienți de la un spital de psihiatrie din Vaslui au murit. Ar fi fost infectați cu o bacterie misterioasă Spitalul de Psihiatrie Murgeni. Sursa foto: spitalmurgeni.ro

Spitalul de Psihiatrie din Murgeni, unde au murit trei pacienți intoxicați cu pește stricat, a fost amendat cu 12.000 de lei. Un număr de 14 pacienți din cei 15 internați la spitalul din Bârlad sunt în stare bună și urmează să fie externați în următoarele zile. Un alt pacient este in stare gravă la ATI.

Update 3:

Cei trei pacienți morți de la spitalul de Psihiatrie din Iași ar fi fost infectați cu o bacterie misterioasă. Medicii legiști au declarat că intestinele erau inflamate. În ziua respectivă, pacienții au mâncare pește și icre de la o mănăstire. Preoții au spus că și eu au mâncat din aceste preparate și că n-au avut nimic.

Ne puteți urmări și pe Google News

Update 2: Spitalul de Psihiatrie din Murgeni a fost sancționat cu o amendă de 12.000 de lei pentru că a servit produse alimentare pacienților fără să aibă aviz epidemiologic. Conducerea unității a precizat că a acceptat mâncarea oferită de mânăstire dat fiind relațiile bune dintre cele două instituții.

Update 1: Cei 14 pacienți, din cei 15 internați, cu probleme digestive, la secția de boli infecțioase a spitalului din Bârlad se refac și vor fi externați în următoarele trei sau patru zile. Un alt pacient, o femeie în vârstă de 69 de ani, se află internată la Secția de Terapie Intensivă. Aceasta a fost prima pacientă dusă, miercuri după amiază, la Compartimentul de Primiri Urgenţe al Spitalului Bârlad. Ea prezenta hipotensiune şi deshidratare.

„Internaţi în spitalul nostru avem 15 pacienţi, 14 sunt pe secţia de boli infecţioase, unul singur este pe secţia de terapie intensivă, stare stabilă, prognostic rezervat. Ceilalţi, care sunt pe Secţia de boli infecţioase, sunt în stare bună, au fost reechilibraţi, sperăm că în următoarele două-trei zile le vom da drumul acasă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Bârlad, Oana Andreea Balbuzan.

Alți cinci pacienți au fost transferați la unități spitalicești din Iaşi, iar alți trei la Vaslui.

Trei pacienți de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni, din județul Vaslui, au murit în câteva ore. O altă persoană se află în stare gravă, internată în spital. Aceștia ar fi făcut toxiinfecție alimentară.

Ambulanța Vaslui a fost chemată la Spitalul de Psihiatrie Murgeni, pentru a acorda îngrijiri medicale pacienților. Prima oară a fost vorba despre un bărbat în vârstă de 45 de ani. Pacientul ar fi trebuit să fie transferat la Spitalul Bârlad, având suspiciune de gastroenterocolită. El a fost găsit în stop cardiorespirator, iar medicii nu l-au mai putut salva.

3 pacienți de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni au murit

Ambulanța a fost solicitată și în cazul unui alt bărbat, în vârstă de 68 de ani, în cazul unei femei de 50 de ani, aflată în stop cardiorespirator și în cazul unui alt pacient, în vârstă de 54 de ani. Doar bărbatul de 68 de ani a supraviețuit.

Ar fi primit mâncare stricată

Pacienții de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni ar fi primit mâncare de pomană de la Mănăstirea Florești. În pachete se aflau ciorbă de perișoare și pește Pangasius. La Spitalul din Bârlad au fost transferați 8 pacienți, având simptomele unei toxiinfecții alimentare. Unele surse au spus că pacienții de la spital ar fi mâncat pește la conservă.

spital

Trei pacienți de la un spital de Psihiatrie din Vaslui au murit. O altă persoană e în stare gravă. Sursa foto: Spotmatik | Dreamstime.com

„Din păcate, am fost informat că avem al treilea deces. Aștept confirmarea oficială. Se bănuiește o toxiinfecție alimentară. Ieri (marți – n.r.) pacienților de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni le-a fost dusă mâncare de pomană de la Mănăstirea Florești. DSP se va deplasa la Murgeni. Este declanșată o anchetă epidemiologică, se vor recolta probe peste tot. Evenimentul este în desfășurare”, declarase Daniel Onofrei, prefectul județului Vaslui, pentru Libertatea.

Ministerul Sănătății a înființat o celulă de criză

Ministerul Sănătății a înființat o celulă de criză și face toate verificările necesare. La Spitalul de Psihiatrie Murgeni sunt 140 de pacienți internați. De asemenea, în cursul acestei seri, orele 22:00, ISU Vaslui a anunțat că 20 de pacienți vor fi transferați din unitatea respectivă la Spitalul din Bârlad.

„Ministerul Sănătății a organizat imediat după informare, o celulă de criza care a dispus transferul tuturor pacienților simptomatici la spitalul din Bârlad, unde există asistență medicală de terapie intensivă, precum și preluarea de probe biologice și de aliment pentru analiza toxicologică la Institutul de Medicină Legală Iași. Probe din alimente au fost preluate și direcționate de asemenea către Institutul Național de Sănătate Publică- Centrul de Sănătate Publică din Iași pentru analize microbiologice.

Transferul pacienților de la spitalul de psihiatrie către spitalul din Bârlad s-a realizat cu ambulanțe pentru victime multiple și este coordonat de Centrul Operativ pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Sănătății”, a transmis Ministerul Sănătății.