Tratamente care pregătesc pielea pentru sezonul rece

Tratamente care pregătesc pielea pentru sezonul rece

Măştile cu guarana, împachetările cu extract natural de ardei, şedinţele cu ultrasunete şi măştile faciale sunt recomandate de specialişti pentru perioada de dinaintea sezonului rece.

Trecerea de la cald la frig afectează aspectul şi sănătatea pielii, însă reţetele moderne pentru hrănire şi tonifiere reduc efectele acestor schimbări.

În lupta clasică purtată de femei cu celulita şi vergeturile, saloanele de înfrumuseţare vin cu o serie de reţete inedite. Iar femeile care îşi permit tratamente sofisticate, nu doar de frumuseţe, ci şi de răsfăţ, au de unde alege: măşti pe bază de extracte naturale, împachetări cu ardei, şe dinţe cu ultrasunete sau măşti faciale cu aur.

Guarana şi uleiul de rozmarin "luptă" cu celulita

Ne puteți urmări și pe Google News

Specialiştii recomandă în această perioadă un peeling corporal pentru eliminarea celulelor moarte, dar şi aplicarea unui gel care să ardă grăsimile. Un astfel de răsfăţ durează trei sferturi de oră, după care e bine să aplicaţi o cremă anticelulitică pentru a intensifica efectul.

Măşti "moderne" împotriva celulitei sunt cele pe bază de guarana (sursă naturală de cofeină), alge, ulei de rozmarin, măşti care au un efect puternic drenant, detoxifiant şi care determină şi o pierdere rapidă în greutate.

"Un astfel de tratament este benefic deoarece se elimină toxinele şi apa din ţesuturi, combătându-se retenţia de apă. Pielea devine mai fină şi mai elastică, iar aspectul de coajă de portocală se diminuează vizibil", spune Elisabeta Raţiu, managerul salonului Betty Blue din Bucureşti.

Femeile care luptă cu aripioarele proeminente ori cu surplusul de burtă ce iese din pantaloni pot opta pentru împachetări termoactive. "Fiind un tratament natural, corpul răspunde la stimuli instant, putându-se observa o diminuare de până la opt centimetri a coapselor şi abdomenului după primele trei şedinţe. Dacă tratamentul e asociat cu o dietă se pot pierde până la şase kilograme în mai puţin de o lună", mai explică Elisabeta Raţiu.

Schemă de tratament

O schemă eficientă de tratament împotriva grăsimii poate fi următoarea: peeling corporal, urmat de aplicarea unui gel cu ardei iute, înfoliere şi termosaună timp de 50 de minute, iar la final aplicarea unei creme cu extract natural de ardei iute.

"Un astfel de tratament este excelent în perioada toamnă-iarnă deoarece, pe lângă arderea grăsimilor, pune în circulaţie sângele, ajută la drenajul limfatic şi la eliminarea apei reţinute în corp", adaugă Eli sabeta Raţiu.

Preţul pentru o astfel de împachetare variază între 40 şi 70 de lei, în funcţie de numărul de şedinţe. Costul unui abonament de 10 şedinţe ajunge la aproape 400 de lei, însă o singură şedinţă costă 65 de lei.

Interdicţii pentru gravide

Femeile care au probleme cardiace grave, fragilitate capilară, vase de sânge sparte, piele sensibilă, gravidele şi cele care suferă de spasmofilie, epilepsie, cancer sau diverse boli genetice nu pot să apeleze la astfel de tratamente.

Ultrasunete pentru vergeturi

Şedinţele cu ultrasunete sunt benefice pentru vergeturi, dar şi celulită, în special pentru coapse, fese, genunchi, abdomen. Adiţional, mai este nevoie şi de creme antivergeturi şi uleiuri de măsline care să întregească efectul.

Pe lângă diminuarea celulitei, vergeturile sunt şi ele eliminate între 60-80%, iar în cazul vergeturilor "roşii" care apar după naştere sau la o îngrăşare rapidă efectul se poate resimţi 100%. Preţul unui abonament de opt şedinţe poate ajunge la 120 de lei.

Contraindicaţiile acestui tip de tratament se referă la femeile gravide, la cele care au tije metalice, sterilet sau care au suferit operaţii recente.

TEN

Aur pe faţă pentru un ten luminos

Dacă vreţi să aveţi un ten luminos, puteţi apela la măşti cu aur, o şedinţă costând 35 de lei. "Aurul ajută la detoxifiere, este antiinflamator şi are o putere de izolare care ajută pielea să lupte împotriva radicalilor liberi care îmbătrânesc pielea", detaliază Elisabeta Raţiu.

Mai întâi trebuie curăţată faţa, după care se aplică tratamentul şi este lăsat să acţioneze în jur de 20 de minute. La sfârşit se aplică o cremă hidratantă printr-un masaj facial. Efectele se pot observa după doar 2-3 şedinţe intensive, spun cosmeticienii. Ulterior puteţi face doar o şedinţă la interval de câteva săptămâni.

BUST

Mască rece pe bază de alge

Masca de tip criogenic, care ajută la hrănirea, revitalizarea, catifelarea şi tonifierea pielii, este un tratament pe bază de extract de alge, folosit în special pentru sâni.

"Criomasca este utilă în această perioadă a anului pentru că menţine şi îmbunătăţeşte aspectul pielii din zona sânilor, a decolteului şi a gâtului", explică Eugenia Dinu, Marketing Manager la Tania Salon din Capitală. Masca poate fi folosită pentru orice tip de piele, însă au contraindicaţii femeile care au mastopatii, malformaţii, tumori sau au suferit intervenţii chirurgicale.