Tratament pentru dependentii de e-mail

Tratament pentru  dependentii de e-mail

Dupa alcoolici si consumatorii de droguri, a venit randul celor dependenti de e-mail sa ajunga in programele clinicilor de "dezintoxicare".

Marsha Egan, o americanca din Pennsylvania, propune clientilor un program in 12 etape pentru eliminarea obsesiei si dependentei de e-mail, lucru ce provoaca pierderi de milioane de dolari in economia americana. "Este o criza in corporatiile din America, insa multi directori de companii inca nu o stiu. Nu-si dau seama cat de scump e lucrul asta", afirma  Egan.

Una dintre clientele sale nu poate sta la calculator fara sa-si verifice e-mailul, iar altii refuza destinatii de vacanta unde nu-si pot accesa casuta postala electronica. Unii care asteapta un mesaj nu mai au rabdare si isi trimit singuri mesaje pentru a verifica daca internetul functioneaza bine, in timp ce altii arhiveaza mii de mesaje in inbox.

In prima etapa a programului, Egan le cere clientilor sa admita ca e-mailul le conduce viata. "Renuntati sa va mai verificati casuta electronica din 10 in 10 minute", "goliti-va mereu inboxul" si "stabiliti-va un program strict de verificare a e-mailului", sunt sfaturile principale cuprinse in program.

Ne puteți urmări și pe Google News

Marsha Egan tine in prezent doar cursuri, insa intentioneaza sa inaugureze o teleconferinta lunara pentru "asociatia dependentilor de e-mail anonimi". Potrivit acesteia, un angajat care primeste un mesaj pe e-mail petrece in medie 4 minute ca sa-l citeasca si sa reia munca din care a fost intrerupt. Ea recomanda ca e-mailul sa nu fie verificat de mai mult de 3-4 ori pe zi.