Transport ecologic

Considerate un mijloc de transport ecologic, troleibuzele sunt asteptate de mai bine de zece ani in Craiova.

La mijlocul anilor ‘90, au aparut primele discutii la nivelul municipalitatii pentru a achizitiona autobuzele ce merg cu ajutorul curentului electric, dar acestea nu au fost concretizate. Directorul RAT, Virgil Boboc, ne-a declarat ca troleibuzele sunt o solutie foarte buna si ca investitiile s-au pus deja in miscare.

„In acest moment, ne aflam in stadiul de proiectare. Avem deja un studiu de prefezabilitate si ne asteptam ca in curand sa demaram efectiv lucrarile la partea de infrastructura, in functie de resursele pe care vom reusi sa le obtinem. Introducerea liniei de troleibuz este o certitudine. Avem acordul primariei, a fost acceptat traseul, au fost stabilite statiile, dar si amplasamentul depoului”, ne-a declarat directorul RAT.

Virgil Boboc a spus ca motivele pentru care regia a optat sa investeasca intr-o linie de troleu sunt simple: „Troleibuzele sunt considerate cele mai ecologice mijloace de transport in comun. Este transportul viitorului. Fata de tramvaie sunt mult mai silentioase si mai putin costisitoare”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Fondurile necesare pentru investitiile in infrastructura se ridica la suma de patru milioane de lei. „De acesti bani am avea nevoie pentru a acoperi cheltuielile necesare, mai putin achizitionarea vehiculelor. Cel tarziu la inceputul lui 2009 vom achizitiona si troleibuzele”, a mai spus Boboc. Conform datelor regiei, ar fi nevoie de 10 troleibuze pentru a acoperi traseul Gara - Romanesti, la o frecventa de patru minute.