Cea dintai achizitie operata de gruparea „ros-galbena” se numeste Adrian Pit, mijlocasul in varsta de aproape 24 de ani care a evoluat in ultimele patru sezoane la formatia elvetiana AC Bellinzona (liga a doua). Editia on-line a cotidianului „La Gazzetta dello Sport” a publicat ieri o declaratie a lui Pit, care confirma transferul la formatia din Cetatea Eterna.

„Da, am semnat un acord cu AS Roma si astept acum oficializarea contractului. Am fost deja la vizita medicala. Observatori de la AS Roma au venit de mai multe ori sa ma vada jucand. Asa mi-a spus agentul meu”, a declarat mijlocasul. 

Adrian Pit a precizat ca singurul oficial de la Roma cu care a discutat a fost directorul sportiv Daniele Prade, adaugand ca se va prezenta la reunirea gruparii. Pit n-a specificat insa daca va ramane la prima echipa a romanilor, care au pentru compartimentul de mijloc jucatori precum Alessandro Mancini, David Pizarro, Daniele de Rossi si Christian Wilhelmsson.

Mijlocasul roman este insa entuziasmat la ideea ca ar putea fi coechipier cu Cristi Chivu. „Nu-l cunosc personal pe Chivu, dar stiu ca a cerut informatii despre mine. Sper sa ramana la Roma”, a declarat Pit, care a ratat in sezonul trecut transferul la Ascoli din cauza unei intinderi de ligamente care a necesitat o interventie chirurgicala.

Adrian Pit s-a nascut pe 16 iulie 1983, la Stei (judetul Bihor). S-a format ca jucator la Romvest Arad, care a devenit in 1999 „pepiniera” gruparii UTA. Mijlocasul a invatat tainele fotbalului cu Dan Bolduma, fiind preluat apoi de Fery Tisza. Jucatorul a evoluat o perioada la UTA, fiind transferat in 2003 la AC Bellinzona, unde i-a avut coechipieri pe Cristian Ianu si Cristian Todea.