Evenimentul Zilei > Actualitate > Traian Băsescu l-a felicitat pe Patriarhul Daniel la cinci ani de la întronizare
Traian Băsescu l-a felicitat pe Patriarhul Daniel la cinci ani de la întronizare

Traian Băsescu l-a felicitat pe Patriarhul Daniel la cinci ani de la întronizare

Preşedintele României, Traian Băsescu, a transmis un mesaj de felicitare cu ocazia aniversării a 5 ani de la întronizarea Preafericirii Sale Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Acesta a fost prezentat astăzi, la sediul Patriarhiei Române din Bucureşti, de către consilierul de stat Eugen Tomac.

Şeful statului îl felicită pe Patriarhul Daniel pentru că "a insuflat un nou dinamism Bisericii". "De asemenea, îmi exprim profunda apreciere faţă de contribuţia Bisericii Ortodoxe Române, sub înalta păstorire a Preafericirii Voastre, la binele comun al societăţii noastre, prin promovarea valorilor creştine şi susţinerea pe care o acordă românilor. Dialogul, solidaritatea şi cooperarea sunt principii esenţiale pentru Biserica Ortodoxă Română şi constituie căi eficiente pentru depăşirea dificultăţilor. Avem nevoie de modele şi, în acest sens, efortul constant pe care îl împliniţi, mai ales în rândul tinerei generaţii, reprezintă o premisă a dezvoltării societăţii noastre", mai scrie Traian Băsescu.

Preşedintele salută şi sprijinul pe care Biserica Ortodoxă Română îl oferă gestionării fenomenului migraţiei, "ajutând comunităţile româneşti ortodoxe stabilite în afara graniţelor să devină comunităţi vii şi dinamice în societăţile care le găzduiesc". Acesta mai subliniază că societatea românească a avut mereu în Biserica Ortodoxă un partener, "alături de care şi-a actualizat fidelitatea faţă de valorile solidarităţii şi ale respectului pentru tradiţie".
"Fie ca acest moment aniversar să prilejuiască tuturor credincioşilor ortodocşi, din România şi din comunităţile diasporei, bucurie şi speranţă. Vă rog să primiţi, Preafericirea Voastră, gândurile mele cele mai bune însoţite de cea mai înaltă consideraţie. Întru mulţi şi fericiţi ani!", încheie Traian Băsescu

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: