Evenimentul Zilei > International > Traian Băsescu vs George Soros
Traian Băsescu vs George Soros

Traian Băsescu vs George Soros

Preşedintele Traian Băsescu Preşedintele, Traian Băsescu, a criticat, după reuniunea Consiliului European, politica UE care a acordat până acum mai multă încredere ONG-urilor decît autorităţilor guvernamentale în ce priveşte problematica romilor.

„Până acum, a spus preşedintele, Uniunea Europeană a dat bani ONG-urilor şi rezultatele se văd“. Şeful statului a dezvăluit că a propus, în schimb, Consilului European ca banii destinaţi integrării romilor să fie de aici înainte puşi direct şi operativ la dispoziţia statelor care să poată interveni rapid atunci cînd este nevoie.
 
Preşedintele a făcut desigur aluzie în primul rând la programele de integrare a romilor finanţate de Banca Mondială şi de UE, dar care au avut ca pivot Fundaţia Soros din România. 
Declaraţia maliţioasă a preşedintelui („rezultatele se văd“) este însă mai mult decît o înţepătură adresată unor parteneri pe care nu i-a simpatizat niciodată. Între George Soros, care manifestă o preocupare deosebită pentru drama acestor marginali alungaţi de colo-colo şi preşedintele României au existat mari diferenţe de vederi.
Citiţi mai multe pe Deutsche Welle.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: