Preşedintele Raiffeisen Bank România, Steven Cornelis van Groningen, l-a informat azi pe preşedintele Traian Băsescu despre noile reglementări ale Băncii Naţionale a Austriei cu privire la cerinţele de capital şi lichiditate, apreciind că impactul acestor reglementări va fi nesemnificativ pentru ţara noastră.
"Preşedintele României a fost informat cu privire la noile reglementări ale Băncii Naţionale a Austriei cu privire la cerinţele de capital şi lichiditate, domnul van Groningen apreciind că impactul acestor reglementări va fi nesemnificativ pentru România. În cadrul întâlnirii, a mai fost abordată şi nevoia de a îmbunătăţi competitivitatea României, atât la nivel de sistem bancar, cât şi la nivelul mediului economic, în general. Şeful statului şi preşedintele Raiffeisen Bank S.A. au fost de acord asupra necesităţii continuării dialogului dintre autorităţi şi mediul de afaceri. În acest sens, domnul van Groningen, care este şi preşedinte al Consiliului Investitorilor Străini, a arătat că acest organism va continua să propună măsuri concrete pentru creşterea competitivităţii mediului economic românesc", se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.
Întâmpinare veselă
"Aţi reuşit să veniţi, cu viscolul?", l-a întrebat preşedintele Traian Băsescu pe preşedintele Raiffeisen Bank, Steven Cornelis van Groningen, pe care l-a primit azi la Cotroceni.

"Ce mai fac băncile austriece zilele acestea", l-a mai întrebat, zâmbind, șeful statului pe președintele Raiffeisen.
În programul de azi al șefului statului se mai află, potrivit unui comunicat al președinției, primirea directorului executiv al FMI. Menno Snel este noul director executiv în cadrul FMI, care reprezintă grupul de ţări din care face parte România.
De asemeni, președintele Traian Băsescu va participa, azi, începând cu ora 19.30, la Recepția de Anul Nou a Camerei de Comerț Româno-Germane.
Primirea lui Johannes Hahn, comisar european pentru Politică Regională, programată pentru ora 12.30 a fost anulată. Comisarul european și-a anulat vizita în România din cauza condițiilor meteo nefavorabile care au perturbat traficul aerian.